Nyheter

Vil digitalisere hele oljenæringen

Selskapet Keystone har i ni år jobbet med å lage programvare for olje- og gassnæringen. Nå blir de tildelt et millionbeløp for å lage et system for Equinor og Odfjell drilling.

Midlene gis av Oljedirektoratet og Forskningsrådet.

– Dette er et system som skal testes på en oljerigg, sier salgsansvarlig Petter Olsen Haukali.

Selskapet lager i hovedsak programvare for olje- og gassnæringen, men har også andre selskaper i porteføljen.

LES OGSÅ: Nå glir køen bedre: – Færre biler og bedre fletting (+)

En av sju

Av et tjuetalls mottatte søknader, er Keystone en av sju selskaper som har fått tildelt støtte. Det kommer godt med, ifølge daglig leder Audun Schibevaag.

– Vi har fått 7,5 millioner som skal dekke en god del av kostnadene, ikke bare for vår del, men også for prosjektpartnerne våre, sier han.

Selskapet er fornøyde med avgjørelsen. Over en periode på tre år har Keystone investert betydelig i strategien om å digitalisere oljenæringen.

– På denne måten er de med oss på reisen mot å effektivisere den operasjonelle delen av riggen, som vil være besparende både for miljø og kostnader, sier Schibevaag.

LES OGSÅ: Brannblokken i Bekkefaret

Opplevde vekst i vår

Selv om de fleste selskaper og bedrifter hadde et fall i omsetning og produksjon på grunn av Covid-19, hadde Keystone en annen opplevelse av situasjonen.

– Tross alt det tragiske har vi faktisk vokst denne perioden. Det kommer av at samfunnet plutselig hadde større behov for digitale løsninger, som er akkurat det vi jobber med, sier gründer og medeier Jan Isaachsen.

Behovet for ulike programvarefunksjoner har økt betydelig med årene. Mange selskaper er interesserte i å kostnadseffektivisere deler av virksomheten. Mange er også opptatt av å ha muligheten til å jobbe utenfor kontoret.

– Dette har vi mange produkter for, og vi merker at etterspørselen er høy, sier Isaachsen.

Mer fra Dagsavisen