Nyheter

Vil bygge 40 boliger over ny Extra-butikk

Coop og K2 har planene klare for 40 boliger og Extra-butikk på Randabergveien. Nå skal politikerne si sitt.

K2 Bolig og Coop legger nå et bolig- og butikkprosjekt i grenselandet Byhaugen-Tasta på bordet til byutviklingspolitikerne. Planen er å bygge nye butikklokaler med parkeringsanlegg og leiligheter i tre blokker.

– Prix-lokalene på Randabergveien er forholdsvis umoderne, og har behov for oppgradering, sier daglig leder Sigve Hebnes i K2 Eiendom til RA.

Coop ønsker å endre fra Prix til Extra-butikk.

Området slik det er i dag, med Prix-butikken, parkeringsplasser og en nedlagt klesforretning. Foto: Stein Roger Fossmo

Området slik det er i dag, med Prix-butikken, parkeringsplasser og en nedlagt klesforretning. Foto: Stein Roger Fossmo

– Extra er den dagligvarebutikken Coop har desidert størst suksess med for tiden. Extra har et større vareutvalg, og må da ha større butikklokaler, sier Hebnes.

Dagens av- og påkjørsel fra Prix-en er også en årsak til at endringer kan være på sin plass.

– Trafikklogistikken til dagens butikk er ikke optimal, med inn- og utkjøring til den dels mye trafikkerte Randabergveien, sier Hebnes.

150–200 millioner

K2 og Coop har kjøpt opp to naboeiendommer til Prix-en, ett bolighus og en nedlagt klesbutikk. Det skal investeres for et tresifret millionbeløp.

– Vi ser for oss en samlet investering på 150–200 millioner kroner, hvis planforslaget med 40 leiligheter blir godkjent, sier Hebnes.

Prosjektet har en miks av små leiligheter (40/50 kvadrat) til leiligheter på rundt 120 til 140 kvadratmeter.

Skisse av prosjektet, med Extra-butikk i første etasje, og leiligheter i opp til 6. etasje. Lyngveien i forkant, Uno X i bakgrunnen. Illustrasjon: Brandsberg-Dahls Arkitekter

Skisse av prosjektet, med Extra-butikk i første etasje, og leiligheter i opp til 6. etasje. Lyngveien i forkant, Uno X i bakgrunnen. Illustrasjon: Brandsberg-Dahls Arkitekter

– Vi ser for oss at det er behov for nye leiligheter her. Mange kan nok tenke seg å bytte ut eneboliger og rekkehus i Byhaugen- og Tasta-området, og heller flytte inn i leiligheter, sier Hebnes.

Naboer mister noe utsikt.

– Prosjektet vil nok ta noe utsikt fra de nærmeste boligene, samtidig vil de nye bygningene fungere som en buffer mot Randabergveien. Støymessig vil det være en fordel for dagens beboere. Det er ganske god stigning i terrenget, og boligene vil ikke ta bort ettermiddagssol, sier Hebnes.

Prosjektet kan stå ferdig om rundt tre år.

– Hvis alt går greit, og saken blir lagt ut til høring etter første gangs behandling kommende torsdag, kan det bli sluttbehandling til høsten. Etter salgsrunde kan byggestarten bli i 1. halvår 2021, og byggeprosjektet kan stå ferdig i årsskiftet 2022/2023, sier den daglige lederen.

LES OGSÅ: Alle lokalpolitikerne vil ha nye bomstasjoner på Eiganes og Tasta   

Skepsis

Lederen i Tasta kommunedelsutvalg, Leif Høybakk (FNB) er skeptisk til planene.

– Jeg er i utgangspunktet tilhenger av fortetting, og tomten ligger ved en god kollektivakse, slik sett er det midt i blinken. Men dette ligger i et område der de høyeste bygningene nå er på to etasjer, og da synes jeg seks etasjer blir litt voldsomt, sier Høybakk til RA.

Utbyggingstomten sett fra nord. Foto: Stein Roger Fossmo

Utbyggingstomten sett fra nord. Foto: Stein Roger Fossmo

Han er også skeptisk til trafikkøkningen som kan komme.

– Parkeringssituasjonen gjør meg skeptisk, og allerede i dag står biler i kø ved vikepliktsskiltet i Lyngveien, der man også skal krysse et sykkelfelt, sier Høybakk.

Fakta

** Brandsberg-Dahls Arkitekter fremmer et reguleringsforslag for Prix-tomten på Randabergveien.

** Forslaget legger til rette for nye lokaler til en Coop Extra-butikk, parkering i underetasje og på bakkeplan, og inntil 40 boliger i tre bygninger. Utearealene er plassert oppå butikklokaler og parkeringsanlegg, kun en mindre del er på bakkeplan. «Dette er ikke i tråd med kommuneplanens retningslinjer», anføres det i saksdokumentene.

** Leilighetsstørrelsene er i tråd med kommuneplanens føringer.

** «Prosjektet vil gi noe økt trafikk. Veisystemet er vurdert til å tåle dette. (...) Bebyggelsen vil ha virkninger for nabolaget, både med hensyn til utsikt og sol. Det er i stor grad Randabergveien og til dels bebyggelsen på østsiden som vil få skyggevirkninger. (...) En oppgradering av eksisterende leke/friareal på Steinkopsfstykket vil være positivt for nabolaget (...) Boligprosjektet vil supplere boligtilbudet i dette området», anfører kommuneadministrasjonen, som ber utvalg for by- og samfunnsutvikling i sitt møte torsdag 12. mars legge saken ut til offentlig ettersyn.

Mer fra Dagsavisen