Nyheter

– Vi opererer alle brudd som kommer, men vi kan ikke ta oss av de planlagte operasjonene

Akuttmottaket blir delt i to og flere planlagte operasjoner utsettes.

– Pasientene våre har tilstander som kan vente. Vi opererer selvfølgelig alle brudd som kommer, men vi kan ikke ta oss av de planlagte operasjonene for øyeblikket, sier Knut Harboe, overlege på ortopedisk avdeling.

Under en pressekonferanse på SUS torsdag ettermiddag ble det opplyst at ortopedisk avdeling blir omgjort til observasjonspost. Den opprinnelige observasjonsposten, som tidligere var ved akuttmottaket, blir flyttet opp til ortopedisk avdeling. Det nye akuttmottaket er for dem som kommer inn med luftveissymptomer og ingen med mistanke om korona skal inn dit.

For å få til dette har SUS startet en reduksjon i planlagt virksomhet. Det betyr at aktiviteten blir redusert på ortopedisk avdeling, øyeavdelingen og øre-, nese- halsavdelingen. Ifølge SUS jobber de nå med ytterligere avlysning eller forskyvning av planlagt virksomhet. Harboe sier det er et betydelig antall operasjoner som vil bli utsatt eller avlyst.

– Ortopeden ligger på mellom 4000 og 5000 inngrep i løpet av ett år. På hofte- og kneproteser er det rundt 1000. Så nå vil vi ha minimalt med den type operasjoner framover, sier Harboe.

Et av akuttmottakene er reservert de som kommer inn med luftveissymptomer.

– Alle som blir lagt inn med luftveissymptomer må testes, og der er det snakk om 15–20 personer i døgnet. Vi tar dem inn og isolerer dem til det er avklart om de er smittet med covid-19 eller ikke før vi kan flytte dem, sier smittevernoverlege Jon Sundal

Mer fra Dagsavisen