Nyheter

– Vi må bruke hjemmetjenesten til de som er syke og trenger hjelp

Dersom du blir satt i karantene må du selv sørge for å få tak i mat og drikke, selv om du ikke får forlate huset. Alvorlig syke får hjelp.

– De som er veldig syke blir lagt inn på sykehus eller får tjenester fra kommunen. Men blir du satt i karantene med mistanke om symptomer, med lette symptomer, med påvist smitte eller fordi du venter prøvesvar så må du i utgangspunktet få tak i mat selv. Det finnes en del forretninger i Stavanger hvor du kan bestille mat på nett og få det levert på døren. Da må i så fall de som leverer sette det fra seg på trappen, sier Eli Kari Fosse, direktør for helse og velferd i Stavanger kommune.

– Så for dem som er friske og oppegående, men ikke har familie eller venner som kan handle for seg, så det er det som er rådet. De som er alvorlig syke og ikke kan ta vare på seg selv blir lagt inn eller ivaretatt av hjemmesykepleien, sier Fosse.

De siste dagene er det blitt tatt rundt 20 prøver i Stavanger, og alle har vært negative.

– Har det vært aktuelt å bruke hjemmetjenesten for å hjelpe de som er i karantene?

– Vi må bruke hjemmetjenesten til de som er syke og som trenger hjemmebaserte tjenester fordi de er syke. Så de som er i stand til å ivareta seg selv, men er blitt satt i karantene, kan ikke bruke hjemmetjenesten for å få mat. Hjemmetjenesten har fått spørsmål om de kan hente og levere mat, men det vil overbelaste tjenesten dersom viruset sprer seg, og vi må prioritere de som virkelig er syke, sier Fosse.

Mer fra Dagsavisen