Nyheter

Venstre reagerer

Prøveprosjektet Gratis svømming for alle 1.-5.-klassinger i kommunen settes på vent på grunn av koronapandemien. Det stiller Stavanger Venstre seg undrende til.

– Vi reagerer på at dette virker som en vikarerierende argumentasjon for å spare penger på å ikke lage en løsning, slik at kommunen kan registrere ungene og foreldrene som benytter seg av gratistilbudet, sier Venstre-politiker Mette Vabø til RA.

Tidligere denne uken åpnet svømmeanleggene i kommunedelshallene i Stavanger igjen, etter en lang periode med stengte dører som følge av koronaviruset. Prøveprosjektet Gratis svømming for alle 1.-5.-klassinger i kommunen settes derimot på vent.

– Vi mener at dette kan løses ganske enkelt. Hvis det ikke går an å registrere via det elektroniske systemet, så kan man reservere et antall billetter per time, sier Vabø.

LES OGSÅ: Stadig flere elever fullfører videregående

Bookingsystemet svikter

Fagleder for utvikling i idrettsavdelingen i Stavanger kommune, Monika Eie, forteller RA at svømmetilbudet fortsatt er satt på vent på grunn av koronapandemien og med tanke på smittevern.

– Det er en meget kompleks sak. Koronasituasjonen gjør at vi fortsatt har satt dette tilbudet på vent til vi står overfor mer normale tilstander. Vi må ha en totaloversikt over hvem som bruker hallene på grunn av smittevernet, og det er begrenset hvor mange som kan benytte seg av svømmehallene samtidig, sier hun.

Eie forklarer at bookingsystemet, som er en forutsetning for å kunne gjenåpne svømmehallene, ikke lar seg kombinere med gratisbilletter så lenge det er restriksjoner for hvor mange som kan bruke anleggene om gangen.

– Det jobbes med saken slik at tilbudet kan komme på plass igjen, men vi kan ikke si når dette blir, sier hun.

– Så lenge vi er i den situasjonen vi er i, så er vårt anliggende å ivareta smittevernet, legger Eie til.

LES OGSÅ: Klart for matfestival tross korona: – Forventer ikke det samme trøkket

Venstre: – Et godt tiltak

Vabø foreslår at badegjestene registreres manuelt da de ankommer svømmehallene, og at informasjonen slettes etter tre-fire uker, ettersom personvern er viktig for alle.

Venstre-politikeren mener det kan se ut til at Stavanger kommune ikke klarer å se løsningene.

– Jeg mener det er mange løsninger på problemet. Enten kan man tilpasse det elektroniske systemet slik at man meldes på via det, eller så må man reservere et antall plasser i hver hall til de som kommer inn gratis, sier hun og påpeker at man må informere godt om de begrensede antall plassene.

Hun synes gratis svømming for 1.–5. trinn er et veldig godt og utjevnende tiltak. Tilbudet ble vedtatt i fjor.

– Hele forrige skoleår fungerte det godt og det har vært veldig vellykket. Mange benytter seg av tilbudet, sier Vabø.

– Mengdetrening og trygghet i vannet er utrolig viktig, og jeg synes ikke at vi skal ofre dette tilbudet, legger hun til.

Venstre har sendt inn spørsmål til formannskapet, som skal besvares av kommunedirektøren på møtet i morgen.

Mer fra Dagsavisen