Venstre kutter billettprisene

DEBATT: Mange passasjerer har nå fått et mer reelt reisetilbud med flere valgmuligheter.

Av: Kjartan Alexander Lunde, leder av Rogaland Venstre

Venstre fikk høsten 2019 solid gjennomslag i den blågrønne regjeringen for satsing på kollektivtransport. Det gjør at nå kommer både billigere billetter og flere avganger.

Fra 12. oktober fikk Nord-Jæren 3’042 nye ukentlige bussavganger. Stavanger har fått en gjeng med styrkinger til Storhaug, Tasta, Hillevåg og Forus. Randaberg, Sandnes og Sola fikk også solide styrkinger. Mange passasjerer har nå fått et mer reelt reisetilbud med flere valgmuligheter.

Fra 1. november kommer også kutt i billettprisene. Pengene til billigere billetter er blitt fordelt av fylkespolitikerne i samråd med Kolumbus.

LES OGSÅ: Slik blir busstilbudet styrket 

Før kostet månedskort 760 kroner for voksen. Nå blir prisen 600 kroner for en sone. Det er 21 % i priskutt. Prisen på dagspass dumpes fra 95 til 60 kroner, altså hele 36 % reduksjon. Barn, studenter og honnør har halv pris av det igjen på månedskort, dagspass og enkeltbillett.

I tillegg blir det nå også mulig å ta med en ekstra voksen og inntil tre barn i helger og etter 17 på hverdager på både månedskort, dagspass og enkeltbillett. Nå blir det altså mye billigere for familier å reise med buss og tog.
Venstre kjemper for et kollektivtilbud med buss og tog som er attraktivt for folk. Målet til Venstre er å gjøre det enklere og billigere å velge miljøvennlig. Det arbeider vi for hver dag både lokalt og nasjonalt.