Varsler kamp om topplassen i MDG

Ulrikke Torgersen (23) er på førsteplass til MDG Rogaland stortingsliste. Hun har allerede fått en utfordrer.

En enstemmig nominasjonskomité har innstilt Ulrikke Torgersen (23) på førsteplassen til MDG stortingsliste i Rogaland.

– Jeg er utrolig glad, ydmyk og stolt over tilliten fra nominasjonskomitéen. Hvis nominasjonsmøtet viser meg den samme tilliten, lover jeg å jobbe beinhardt 
for at klima og natur skal stå høyest på agendaen på Stortinget slik at vi gjennomfører den trygge omstillinga som Rogaland, klimastreikerne og kommende generasjoner fortjener, sier Torgersen i en pressemelding.

LES OGSÅ: Siv Jensen-besøk: Hyller oljebransjens betydning (+)

Torgersen er  medlem av sentralstyret i Grønn Ungdom hvor hun har ledet strategiutvalget for valgkampen og arbeidet med kommunikasjonsutvikling. I tillegg har hun erfaring fra Grønn Ungdom Rogaland gjennom flere år. 

– Klimakrisa er i dag den største trusselen mot velferd og sikkerhet. Men den gir også muligheter. Jeg har tro på at det mangfoldet av kompetanse som finnes i Rogaland kan bli avgjørende for å ta Norge ut oljealderen og inn i det grønne skiftet, sier Torgersen.

DEBATT: Økte forskjeller med Erna Solberg

Benkeforslag

Minutter etter at MDG sendte ut pressemeldingen om Torgersen på topp, kom benkeforslaget om at Vårin Sinnes (20) også vil ha topplassen.

Vårin Sinnes. Foto: Privat

– 2019 ble klimastreikernes år. I 2020 er klimaet, naturen og unge fortsatt de store taperne i norsk politikk. Samtidig nekter regjeringen å hjelpe mennesker på flukt, bevilger penger over statsbudsjettet til rasistiske blogger og kutter i velferden. Vi trenger et retningsskifte i norsk politikk. Det vil jeg inn på Stortinget for å kjempe for, sier Sinnes i en pressemelding.

LES OGSÅ: Delte meninger om Stavanger-ordførerens millionlønn (+)

Sinnes mener Rogaland kan gå fremst i klimaomstillingen, og at kompetansen i ljenæringen kan brukes til å skape klimaløsninger.

– Men det skjer ikke så lenge politikerne fortsetter å investere de store pengene i olje og gass, sier hun.

– Unge er kraftig underrepresentert i politikken. Gjennomsnittsalderen på Stortinget er 46 år, det er også denne aldersgruppen som oppgir at de er minst bekymret for klimaendringene. Regjeringen klapper unge på hodet for å engasjere seg for klima, men kutter ikke i nærheten av nok utslipp for å beskytte framtiden vår. Stortinget har vist at de svikter min generasjon. Nå må unge få reell makt og en plass rundt forhandlingsbordet.

LES OGSÅ: – Burde brukt mer oljepenger (+)