Nyheter

Utvider besøksordningen på sykehjem

I en pressemelding fra Stavanger kommune opplyses det at alders- og sykehjemmene i kommunen tilrettelegger for faste visittider.

Fra og med onsdag 10. juni er det ikke lenger begrensninger på antall besøk eller lengden på besøk på sykehjemmene. Innenfor visittiden er det lov å komme på besøk så ofte og så lenge som man vil, og hver beboer kan ta imot opptil to personer ved hvert besøk. Det kommer fram i pressemeldingen fra Stavanger kommune.

Lavt smittepress

– Smittepresset i kommunen er svært lavt for tiden. Derfor vurderer vi risikoen for smitte i forbindelse med besøk som lav. Brukere og pårørende har stort behov for å møte hverandre oftere. Derfor opphever vi nå de fleste besøksrestriksjonene, sier direktør helse og velferd Eli Karin Fosse i pressemeldingen.

LES OGSÅ: Reagerer på reisereglene for kommunalt ansatte (+)

Gradvis lettelse i restriksjoner

I pressemeldingen står det at Stavanger kommune innførte besøksrestriksjoner og adgangskontroll ved alders- og sykehjemmene i midten av mars. Blant annet takket være at disse tiltakene ble innført raskt, har Stavanger kommune unngått covid-19-smitte på alders- og sykehjem.

– I takt med at smittetallene har gått ned har restriksjonene gradvis blitt lettet. 7. mai ble det tillatt med besøk utendørs. 27. mai ble det lov med to halvtimes besøk i uken på rommet etter avtale, skriver kommunen.

Fritt besøk innenfor visittiden

Fordi det er svært ressurskrevende for institusjonene å administrere besøkstider, får pårørende nå komme på besøk fritt innenfor en visittid som institusjonen selv fastsetter. Det er også anledning til å ta med beboere ut på tur utendørs etter avtale med institusjonen, i tråd med Helsedirektoratets anbefalinger.

LES OGSÅ: 40 helsearbeidere i karantene etter demonstrasjon i Stavanger

Oppfordres til registrering

Stavanger kommune skriver at fordi beboerne på alders- og sykehjemmene fortsatt er sårbare for smitte av covid-19 vil dørene fortsatt være låst. De besøkende blir oppfordret om å registrere seg, og opplysningene slettes innen ti dager.

– Selv om det er frivillig oppfordrer vi alle besøkende om å registrere seg med navn og telefonnummer. Det vil lette arbeidet med smittesporing om vi skulle få smitteutbrudd, sier Fosse.

Dagsentrene gir begrenset tilbud

Også kommunens dagsentre for eldre gir et begrenset tilbud fra onsdag av til 5-10 personer per dag. Smittevernregler må følges for alle typer besøk på sykehjemmet og bruk av dagsentrene. Eli Karin Fosse understreker at besøks- og adgangskontroll vil bli gjeninnført hvis det skulle komme covid-19-smitte inn på alders- og sykehjemmene.

LES OGSÅ: Vil ha selvkjørende buss ved Badedammen (+)

Mer fra Dagsavisen