Nyheter

Tror ikke bussforbindelse mellom Finnøy og Stavanger sentrum er lønnsomt

Politikerne i Stavanger er ikke enige om hva som er best av buss og båt mellom Finnøy og Stavanger sentrum.

RA har tidligere skrevet om tre bussjåfører som er så misfornøyde med busstilbudet på Finnøy at de ønsker å starte et eget busselskap, og om ingen båtruter etter 20.00 mandag, tirsdag og onsdag, og kun til 23.00 i helgene. Det finnes ingen bussforbindelser mellom Finnøy og Stavanger, og Kolumbus har tidligere forklart at det er politisk bestemt at det skal gå båt i stedet for buss på denne strekningen. Det hele er en prioriteringssak, og kommunestyregruppa i gamle Finnøy kommune har konkludert med at dette er det beste alternativet.

– Ett av problemene med manglende bussforbindelse er gamle Finnøy kommunes vedtak om å satse på båt fremfor buss. Stemmer dette? 

– Ja, det stemmer. Dette har vært en diskusjon som har rullet og gått lenge på Finnøy. Men man kan ikke få både buss og båt, og da har vi tenkt at det er lurt å opprettholde båtrutene som går til byen på grunn av alle småøyene i området, sier gruppeleder i Stavanger KrF og tidligere ordfører i Finnøy kommune, Henrik Halleland, til RA.

Han kan forstå av beboerne på Finnøy synes det er problematisk med så dårlige bussforbindelser, men mener at det heller bør settes inn flere og senere båtavganger.

– Jeg tror ikke at buss- og båttilbudet vil endres over natten, men på sikt er det mulig. Tidligere har det vist seg at det ikke er nok trafikkgrunnlag til at en bussrute vil være lønnsom, og det tror jeg ikke har endret seg stort siden, sier Halleland.

– I tillegg tar bussen fra Finnøy til Stavanger lenger tid enn båten, og derfor tror jeg mange velger å reise med den, legger han til.

LES OGSÅ: Kamp for bedre kollektivtilbud på Finnøy

Gruppeleder for Stavanger Frp, Leif Arne Moi Nilsen.

– De roper etter buss

Gruppeleder i Stavanger Frp, Leif Arne Moi Nilsen, mener det er på tide at den nye storkommunnen får på plass et bedre busstilbud for beboerne på Finnøy.

– Jeg respekterer avgjørelsen til politikerne i det gamle kommunestyret i Finnøy kommune, men nå har vi blitt en ny kommune. Jeg mener det er viktig at vi begynner å tenke som én. At det ikke går buss på denne strekningen henger ikke på greip, sier han til RA.

– Vi må finne ut hva som er det beste for befolkningen på Finnøy - og de roper etter buss, legger han til.

Moi Nilsen er enig med Halleland om at da vil det ikke være aktuelt med like mange båter.

– Jeg forstår godt at beboerne er misfornøyde. Det er handler om logikk og forventninger. Ny kommune betyr nye lodd og nye gevinster. Selv om det har vært dårlig bussforbindelse tidligere betyr ikke det at det må være slik til evig tid, sier han.

Frp-politikeren skal stille følgende spørsmål til ordføreren på formannskapsmøtet 27. august; «Vil ordføreren ta et initiativ til å se på denne sake med nye briller og henstille fylkeskommunen om mulig å gjøre det samme?»

LES OGSÅ: Vil starte eget busselskap

Mer fra Dagsavisen