Nyheter

Tripic nær jordskjelvets episenter

Den tidligere Viking-kapteinen var på treningsanlegget da det begynte å riste.

Åtte mennesker er bekreftet omkommet, og over 200 er skadd i Tyrkia og Hellas etter et kraftig jordskjelv nordøst for den greske øya Samos, melder NTB.

De materielle ødeleggelsene ser foreløpig ut til å være størst i distriktene Bayrakli og Bornoa i Izmir-provinsen, stedet der tidligere Viking-kaptein Zlatko Tripic spiller fotball for Göztepe i den tyrkiske millionbyen.

– Heldigvis går alt fint med oss, meg og samboeren min. Vi bor på andre siden av byen. Her har ikke byninger rast sammen. Området vårt er nytt og da er bygningene bedre rustet til å stå imot jordskjelv. Slik er det ikke på andre siden av byen, 30-40 kilometer fra oss, der er det store boligblokker som står tett. De er gamle og tåler ikke jordskjelv, forteller Tripic.

Var på trening

Tripic forteller til RA at han var på treningsanlegget da jordskjelvet begynte.

– Skjelvet kom en time før treningen skulle starte. Jeg var på treningsanlegget, én etasje opp i høyden. Det ristet noe helt vanvittig. Umiddelbart tenkte jeg på jordskjelv. Jeg har opplevd jordskjelv her før, men aldri så kraftig og ødelggende som dette. Jeg måtte bare komme meg ut, sier Tripic.

Ifølge Tyrkias krisemyndighet AFAD er det hittil funnet seks omkomne i Izmir, og 202 mennesker er skadd.

LES OGSÅ: Derfor er Iven Austbø (35) blitt så mye bedre i godt voksen alder (+)

Samboeren alene hjemme

Samtidig som Tripic var på treningsanlegget for å forberedre seg til helgens kamp, var samboer Anette Hernes alene hjemme i huset til paret.

– Samboeren fortalte at hun måtte holde seg fast til veggen. Hele huset ristet. I slike situasjonen får en ikke tid til å tenkte. Det skjer plutselig og kraftig. Man får panikk. Dette var skikkelig skummelt og ekkelt, sier Tripic.

Ødeleggelsene i millionbyen Izmir, som ikke ligger langt unna jordskjelvets episenter, Egerhavet, som er mellom Tyrkia og Hellas.

###

Zlatko Tripic avbildet hjemme i Tyrkia tidligere i vår. Foto: Privat

Målt til oppimot 7

Jordskjelvet ble målt til 6,6 av det greske seismologiske instituttet, og det hadde sitt senter 16,5 kilometer under Egeerhavet. Det amerikanske jordskjelvsenteret USGS målte styrken til 7, og det er også meldt om en rekke etterskjelv.

– Det har vært noen etterskjelv. Vi har merket det i huset. Heldigvis bor vi i et nytt hus, som tåler mer. Situasjonen er ikke like bra for våre naboer som bor i boligblokker. Beboerne får ikke gå inn ennå. De må vente utenfor. Jeg snakket med en nabo som fortalte meg at de kanskje må sove i bilene sine i natt, forteller Tripic.

LES OGSÅ: Dette svarer Oilers-lederne etter kollapsen mot Stjernen (+)

– Blir noen spesielle dager og uker

– Vi sitter og holder oss oppdatert på nyheter, Instagram og Twitter. Ødeleggelsene er store. Dette er et sjokk for oss alle. Flere bygninger, boligblokker, har rast sammen, sier Tripic.

– Det er ganske ofte jordskjelv i Tyrkia, men på andre siden av landet - og ikke så kraftig som dette. Store deler av Tyrkias infrastruktur er heller ikke forberedt på store jordskjelv, legger fotballproffen til.

Göztepe skulle egentlig ha spilt kamp lørdag. Kampen er avlyst. Alt er på vent.

– Vi spillere fikk beskjed om å dra hjem til familiene våre. Det kommer til å bli noen spesielle dager og uker framover, avslutter Tripic.

Mer fra Dagsavisen