– Trenger fortsatt flere bøssebærere

6000 bøssebærere går fra dør til dør i Rogaland søndag for å samle inn penger til TV-aksjonen. Aksjonsleder Jorunn Eia ber folk om å ta godt imot dem. Og hun trenger fortsatt flere i Sandnes og Stavanger.

Mange har meldt seg som bøssebærere allerede, men det gjenstår fortsatt noen for å nå målet på 1200 i Sandnes og Stavanger. 

– Vi trenger fortsatt flere frivillige. Det gjelder spesielt i områdene Hillevåg, Storhaug og deler av Madla i Stavanger. I Sandnes trengs flere på Trones og på Lura, sier fylkesaksjonsleder for TV-aksjonen, Jorunn B. Eia, til RA.

LES OGSÅ:  TV-aksjonen: – Ingen skal sitte alene og vente

Fortsatt mulig å melde seg på

Det går an å melde seg frivillig helt fram til aksjonsstart ved oppmøte på de ulike stedene for utdeling av bøsser. Registreringen via nett på blimed.no er åpen til klokken 12.00 søndag. 

– Vi oppfordre folk til å registrere seg, for da er det enklere å fordele bærere til de områdene der vi mangler folk. Men det er også mulig å møte opp uten å være registrert, sier Eia. 

Verver på Arneageren

TV-aksjonen vil blant annet være til stede på Arneageren lørdag klokken 11.00 for en siste innspurt i verving av frivillige. 
– Der vil vi fortelle om årets aksjon samt hjelpe til med registrering om noen skulle trenge det. Så hvis en lurer på på om en skal melde seg som bøssebærer, er det bare å ta turen til Arneageren i dag, sier Eia til RA, og legger til: 

– Vi håper folk tar godt imot oss, og åpner når bøssebærerne kommer. TV-aksjonen her i landet er en unik dugnad. Og nytt i år er at bøssene også er utstyrt med QR-kode, slik at Vipps kan benyttes dersom en ikke skulle ha kontanter tilgjengelig.  

45. utgaven

Det er den 45. utgaven av TV-aksjonen som går av stabelen søndag. 

I år går pengene til organisasjonen Care Norge, hvor målet er å å skape et bedre liv for kvinner i noen av verdens mest sårbare områder. 

Fakta: TV-aksjonen 2019

* TV-aksjonen går av stabelen over hele landet søndag 20. oktober mellom klokken 16.00 og 18.00. 
* 1200 bøssebærere skal i sving i Stavanger og Sandnes, 6000 i Rogaland, og over 100.000 på landsbasis som totalt besøker 2,3 millioner husstander.
* I år går pengene til organisasjonen Care Norge, hvor målet er å å skape et bedre liv for kvinner i noen av verdens mest sårbare områder. 
* TV-aksjonen skal gi 400.000 kvinner mulighet til å tjene sine egne penger, bestemme over egen kropp og få sin stemme hørt.
* I fjor gikk pengene til Kirkens bymisjon. Totalt ble det samlet inn 258 millioner kroner. Rogaland var fylket som ga mest.