Nyheter

Tomt for telt, soveposer og hengekøyer

Frilageret oppfordrer til «hjemmeekspedisjon» i påsken, og de har allerede merket stor pågang.

Bilde 1 av 2

– Vi så at folk begynte å avbestille og at vi kom til å brenne inne med mye utstyr. Så begynte vi å tenke på hvordan vi kan få folk til å reise på tur selv om situasjonen er som den er, og da kom vi på dette med «hjemmeekspedisjon». Alle kan jo reise i sin egen hage eller slå opp teltet i stua. Vårt mål er å få folk ut på tur, og det er jo kjekt å prøve noe litt annet, sier Ivar Anton Nøttestad, daglig leder for Frilager og speiderleder.

Disse skiene hadde vanligvis vært utleid på denne tiden av året, men i år er det litt annerledes.

Hos Frilageret kan du leie alt fra telt til stormkjøkken. Vanligvis går det mye i skiutstyr rundt påsketider, men i år er det tomt både for telt, soveposer og hengekøyer. For å rette ekstra oppmerksomhet mot kampanjen er alt utstyret på 99 prosent rabatt i påsken.

– Det er kjekt å bidra til at folk får prøvd noe nytt uten at økonomien skal spille en stor rolle, sier Nøttestad.

– Dette har vært en knallsuksess, så kanskje vi gjentar det neste påske. Det er ikke alle som har hytte på fjellet, og det er ikke alltid været egner seg. Det er mange dager i påsken, så det kan være kjekt både for store og små å ta en telttur i hagen. Jeg har selv planlagt å ta en natt ute i telt i hagen, legger han til.

Han tror dessuten det kan være en grei måte å teste ut friluftslivet på.

– Kanskje det også er greit å få testet ut ting i trygge omgivelser hvis det er lenge siden du har vært på tur eller du aldri har ligget ute i hengekøye før. Hvis en blir kald eller ting ikke går som planlagt kan en jo bare gå inn og legge seg i sengen. Så kan man prøve seg på en lengre tur senere hvor sengen ikke er et alternativ, sier Nøttestad til RA.

Mer fra Dagsavisen