Nyheter

The Shack åpner to nye steder: – Det har vært så mange forespørsler at det ble naturlig

Under koronapandemien har The Shack åpnet to nye utsalgssteder. I løpet av det neste året satser de på å åpne to til.

– Vi kunne kanskje funnet en bedre tid å åpne på enn under en pandemi, men take away-tallene er gode selv om situasjonen er som den er. Vi åpnet et utsalgssted på Madla i mai og et på Bryne i juni, og de gjør det veldig bra. Så vi satser på at det fortsetter sånn og at det går greit en gang til, sier The Shack-gründer Gunnar Ellingsen.

Etableringen på Madla skjedde litt tilfeldig, mens Bryne har vært på tapetet lenge.

Det neste som står for tur nå er Sandnes og Sola. På Sola håper Shack å åpne i august neste år, mens de håper å få restauranten i Sandnes på plass i løpet av første kvartal 2021.

– Sandnes er en spennende by i full blomst. Dessuten har det vært så mange forespørsler om det at det ble naturlig, sier Ellingsen til RA.

– Så folk har mast litt på at dere må komme til Sandnes? 

– Ja, men positivt mas, altså. Så da satser vi på at den formelen vi har brukt de andre stedene vil fungere der også, sier han.

LES OGSÅ: Lervig har åpnet bar på Eiganes (+)

Jungeltelegrafen

I forbindelse med den planlagte etableringen i Sandnes ba Shack om hjelp fra sine Facebook-følgere i midten av august. Under et bilde av kommunevåpenet til Sandnes skrev de «Har du tips til gode lokasjoner for The Shack i Sandnes eller området rundt? Vi er på jakt!».

– Ja, det gikk fra Facebook til Sandnesposten og så datt det inn med forslag til lokaler og henvendelser fra gårdeiere. Det fungerer med Facebook! Det er alltid noen som bor i nærheten, og så går jungeltelegrafen, sier Ellingsen.

En drøy måned tidligere ba Shack også om hjelp i Sola kommune. Facebook-posten har per dags dato 60 kommentarer, og også her rant det inn med forslag, ifølge Ellingsen.

På Sola er lokasjonen spikret, og ifølge Solabladet flytter Shack inn i den siste blokken i 40Femti-prosjektet i august neste år.

Foreløpig er det ikke helt bestemt hvor i Sandnes det blir, men Ellingsen forteller at de ser på lokaler både i sentrum og litt utenfor.

– Vi kommer – det er helt sikkert. Det er bare et spørsmål om hvor, sier Ellingsen.

– Jeg har forstått at det kan være litt vanskelig å etablere seg i Sandnes? 

– Jeg har inntrykk av at det kan være vanskelig å drive restaurant i Sandnes. Vårt konsept er mer take away, og det har en tendens til å være litt enklere, sier han.

LES OGSÅ: Klart for matfestival tross korona: – Forventer ikke det samme trøkket (+)

Tre på rappen

Per dags dato har The Shack fem utsalgssteder; Stavanger sentrum, Mariero, Madla, Bryne og Tasta.

Ellingsen mener det er et par grunner til at The Shack har fått det til.

– Hardt arbeid og fokus. Og så kunne vi selvfølgelig ikke klart oss uten de som driver stedene våre. Nå nærmer vi oss 60 ansatte totalt, og det er blitt en stor og fin gjeng, sier han.

Den første The Shack-restauranten ble åpnet på Mariero i 2015. Kort tid etter kom også Stavanger sentrum og Tasta.

– Vi åpnet tre ganske tett i tid, og så fant vi ut at vi måtte bremse litt ned. Vi måtte få full kontroll og jobbe litt med det som skjer utenfor spiseplassen. Vi brukte god tid på det sånn at vi nå kan rulle ut i et tempo hvor vi har kontroll, sier Ellingsen til RA.

– Ja, for det er kanskje mer å tenke på enn først antatt når man åpner et spisested? 

– Ja. Vi, som sikkert mange andre, har fått erfare det på ulike måter. Det er mye som må skje for at ting skal fungere, sier han.

LES OGSÅ: Stavanger turistforening: – Det så veldig dramatisk ut for oss (+)

Et steg av gangen

Ellingsen sier han og resten av Shack-gjengen er «absolutt fornøyde» med hvordan det har gått de siste fem årene.

– Vi er kjempefornøyde med tingenes tilstand, men i denne bransjen nytter det ikke å legge seg ned og hvile på det. Du må kontinuerlig ha fokus på det du driver med, sier han.

Om burgerkonkurransen, både i Sandnes og andre steder, sier Ellingsen at det kun er positivt.

– Det gjør bare at man er litt mer på tå hev og produserer bedre, sier han.

– Hva med andre byer eller deler av landet? Har dere noen plan eller mål der? 

– Vi har vært i andre byer og sett og diskutert, men enn så lenge holder vi oss i regionen. Man skal alltid ha drømmer, men vi tar det et steg av gangen, sier Ellingsen til RA.

Mer fra Dagsavisen