Tatt i politikontroller

Politiet har slått til i flere kontroller i ettermiddag.

Politiet gjennomførtet trafikkontroll på riksvei 44 på Hinna fredag formiddag. Ved kontrollslutt klokken 11.40 hadde 12 bilførere fått forenklet forelegg. Høyeste hastighet ble målt til 54km/t i 40-sonen.

Flere andre bilførere i regionen har også møtt lovens lange arm fredag.

Like etter klokken 13.00 stanset Utrykningspolitiet et kjøretøy i Sandnes, der føreren, en mann i begynnelsen av 20-årene, framstod som ruspåvirket. Mannen ble framstilt på legevakten for nødvendige prøver. Førerkortet ble beslaglagt og sak er opprettet.

Litt over klokken 08.00 ble en bil stoppet for kontroll ved legevakten i Sandnes. Fører mistenkes for å ha kjørt i påvirket tilstand. Førerkort beslaglagt og sak er opprettet.

I Hå kommune har også politiet hatt litt å gjøre med biførere fredag. Klokken 11.35 ble en bilfører stanset for kontroll av en UP- patrulje på Ogna. Fører mistenkes for å være alkoholpåvirket. Vedkommende er framstilt for blodprøve hos lege og sak er opprettet.

Sist, men ikke minst: I morgentimene fikk politiet melding om trafikkuhell på E39 på Tasta i Stavanger. En varebil med henger var involvert. Hengeren hadde mistet last, i dette tilfelle murstein. Politiet var på stedet, og føreren, en mann i 40-årene er , anmeldt. Sak mot mannen ble opprettet, melder politiet på Twitter.