Nyheter

SUS: Situasjonen nærmer seg normal

Beredskapssjef ved Stavanger universitetssjukehus, Elisabeth Haga Jacobsen, mener situasjonen på sykehuset nærmer seg normal igjen. Likevel må SUS være forberedt på at det vil svinge litt framover.

Stavanger universitetssjukehus (SUS) har denne uken hatt noen utfordringer etter at det mandag ble kjent at en ansatt ved intensivavdelingen har testet positivt på korona.

– Likevel begynner ting å normalisere seg. Vi har testet 180 ansatte ved intensivavdelingen og alle disse har fått negativt prøvesvar, sier beredskapssjef ved SUS Elisabeth Haga Jacobsen til RA.

I tillegg er mellom 30 og 40 pasienter ved avdelingen testet for korona – også disse er negative.

– Rundt ti ansatte ved intensivavdelingen er satt i karantene, ettersom de har vært i nærkontakt med den smittede. Selv om testene kom tilbake negative, er det mulig å utvikle sykdom i løpet av disse dagene, sier Haga Jacobsen.

Per onsdag er SUS fortsatt i gul beredskap, men beredskapssjefen forteller at de i løpet av dagen skal ha et beredskapsmøte for å vurdere situasjonen og beredskapsnivået.

– Dersom vi ser at situasjonen nærmer seg normal, så kan det hende at beredskapsnivået endres. Sannsynligheten for å gå tilbake til grønn er i det minste større enn sannsynligheten for å endre den til rød, men vi beholder det beredskapsnivået vi trenger for å ha oversikt i situasjonen, sier Haga Jacobsen og legger til at det er slik SUS må jobbe framover. Oppstår slike situasjoner igjen mener hun det er viktig at de heller justerer beredskapsnivået opp, og er på alerten.

– Det vil nok fortsette å svinge litt framover, og det må vi forberede oss på, sier hun.

Hun forteller at kommunen er proaktiv og klar for å sette i gang eventuelle tiltak dersom det blir nødvendig. Det har de derimot ikke signalisert at vil skje den nærmeste tiden.

– Det er klart at kommunen følger med, også i de tilfellene hvor man ikke finner smittekilden, sier beredskapssjefen ved SUS.

LES OGSÅ: Ja til mangfold

Ny sykehusansatt smittet

En medarbeider ved kvinne- og barneklinikken på SUS fikk påvist smitte av koronaviruset tirsdag 29. september.

Som følge av dette har syv andre medarbeidere umiddelbart blitt satt i karantene, men fordi vedkommende ikke har pasientnært arbeid er ingen pasienter satt i karantene eller blitt testet som følge av dette.

– Det hele er ganske udramatisk. Dette går verken utover pasienter eller drift, og vi har klart å spore smitten til en privat sammenkomst, sier beredskapssjef Elisabeth Haga Jacosen.

Sykehuset har satt i gang nødvendige tiltak for karantene og smitteoppsporing, og driften i Kvinne- og barneklinikken går som normalt.

LES OGSÅ: Sjåfører i streik: – Det er ikke mange som vil ha en bussjåfør som jobber døgnet rundt

Klinikksjef for Klinikk A på SUS, Geir Lende.

– Bekymringsfullt 

Stavanger kommune opplyste i en pressemelding at fem personer testet positivt på koronaviruset i Stavanger tirsdag.

Klinikksjef for Klinikk A på SUS, Geir Lende, mener at ingen av disse tilfellene berører aktiviteten på sykehuset.

– Likevel er det bekymringsfullt når det popper opp flere slike tilfeller i nærmiljøet. Da øker sjansen for at vi også får flere tilfeller på sykehuset, sier han til RA.

Nå oppfordrer han innbyggerne i Stavanger til å fortsette å følge rådene man får, holde avstand, sørge for god håndhygiene og unngå større ansamlinger enn det myndighetene tillater.

– Følger man disse tiltakene bidrar man i stor grad til å forhindre videre smitte, sier Lende til RA.

Mer fra Dagsavisen