Nyheter

Streikerekord: – Ikke en rekord man vil ha

Onsdag ettermiddag arrangerte LO Stavanger og omegn fanemarkering på torget i Stavanger til støtte for vekterstreiken som har blitt rekordlang.

2153 vektere over hele landet streiker fordi de ønsker bedre arbeidsvilkår i bransjen. Det er hele fire uker siden de gikk ut i streik, og det er ny rekord for hvor lenge en streik i Norsk arbeidsmandsforbund (Naf) har vart.

– Dette er den lengste steriken i forbundet vårt siden krigen, og det er ikke en rekord man ønsker å ha, sier Kenneth Mæland til RA. Han har arbeidet som vekter på Stavanger lufthavn i elleve år, og har ansvaret for streiken i Rogaland og Agder.

I Stavangerregionen er 143 vektere tatt ut i streik, men fortsatt er 2000 vektere på landsbasis i arbeid.

– I Rogaland er det primært stasjonærvektere, mobilvektere, omrpdekkontroll og resepsjonsvektere som er tatt ut i streik, sier Mæland.

Ettersom streiken snart har vart i 30 dager, skal partene møtes i en obligatorisk mekling førstkommende fredag.

– Vi har ikke hørt noe fra arbeidsgiver, men jeg håper at vi kan komme fram til enighet, sier Mæland.

Vekterne har stilt 27 forskjellige krav til arbeidsgiverne, og ber blant annet om høyere grunnlønn, forlenget helgetillegg, og at tillitsvalgte skal være involvert i lærlingers arbeidsplan og turnus.

– Det er på ingen måter urimelige krav, men v har møtt en motpart som viser lite forhandlingsvilje, sier vekteren.

– Jeg håper streiken snart er over, men vi kommer ikke til å gi oss før vi har fått noen krav innfridd, legger han til.

LES OGSÅ: Politikerne i Stavanger ønsker å hjelpe Folken

Viser støtte

Onsdag ettermiddag arrangerte LO i Stavanger og Omegn en fanemarkering på Torget i Stavanger til støtte for vekterstreiken.

– Vår oppgave er å koordinere støtte lokalt, og det ønsket vi å gjøre før den kommende meklingen, sier leder i LO Stavanger og Omegn, Jo Jenseg, til RA.

– Det har ikke blitt vist tegn til enighet mellom partene, og arbeidsgiveren ønsker å få inn i tariffavtalene at deltidsansatte skal på timelønn. Det går altså motsatt vei for vekterene, selv om de er viktige med mange forskjellige oppgaver, legger han til.

Mer fra Dagsavisen