Stavanger

Sølvberget pusser opp og utvider

12 millioner mennesker har vært på besøk. Nå er det behov for oppussing igjen.

Sølvberget pusser opp første etasje. I 2014 åpnet et helt nytt biblioteklokale i første etasje. Siden den gang har lokalene vært besøkt av 12 millioner mennesker. Nå er det altså behov for en ny oppussingsrunde, melder Sølvberget i en pressemelding.

– Det er rett og slett mange av møblene i første etasje som er helt utslitt. Det er en enorm slitasje her, og det er ikke så rart når så mange bruker Sølvberget, forteller prosjektkoordinatorene Susanne Borg og Sesella Knutsvik.

Slik blir det: - Mer hjemmekoselig

Biblioteket i første etasje skal også utvides. De tidligere lokalene til Narvesen blir innlemmet i biblioteket.

– Her har vi noen spennende planer på gang, røper Susanne Borg.

Sølvberget ønsker også en varmere og lunere stemning – mer hjemmekoselig.

– Vi gjennomførte mange samtaler med brukere av første etasje i høst for å høre hva de var fornøyde med og hva de ønsket var annerledes. Alle innspillene vi fikk har vi tatt med oss inn i prosjektet, forteller Sesella Knutsvik.

Oppussingen består også av gjenbruk og oppgraderinger av gamle bokhyller og møbler og originale lamper fra åpningen i 1987 skal tas i bruk igjen. Også boksamlingen endres.

– Det kommer til å bli ganske annerledes, og de fleste blir nok veldige glade for endringene vi gjør nå, sier bibliotek- og kulturhussjef Anne Torill Stensberg.

Stenger en periode - åpner igjen i april

Oppussingen går i gang mandag 13. februar, og vil vare til slutten av mars. Åpning vil være i april. Hele første etasje holdes åpent fram til 6. mars, men så blir det stengt til det åpnes igjen i april.

Det vil under hele perioden være mulig å levere inn og hente bestilte bøker i første etasje. Det vil også være en betjent skranke der.

Resten av Sølvberget holder åpent som vanlig.

Det var firmaet Haltenbanken som vant oppdraget om å pusse opp lokalene. De jobber blant annet med omgivelsesdesign.

Stavanger kommune har bevilget 4 millioner kroner til oppussingen.

Nyeste fra Dagsavisen.no: