Stavanger

To nye 16-åringer siktet for drapsforsøk i Stavanger

Tre gutter, alle 16 år gamle, er siktet for henholdsvis drapsforsøk og medvirkning til grov kroppsskade. Politiet ser ikke bort fra at det kan komme ytterligere siktelser i saken. Fornærmede blir trolig utskrevet fra sykehuset i løpet av dagen eller morgendagen.

Politiet har siktet enda to gutter (begge 16 år) i forbindelse med drapsforsøket på en 16 år gammel gutt utenfor hjemmet sitt i Stavanger mandag kveld.

– De to er siktet for medvirkning til grov kroppsskade. Det er politiets etterforskning som har ført fram til at to nye personer er siktet i denne saken, sier politiadvokat Torbjørg Ristesund i en pressemelding fra politiet onsdag formiddag.

Det var mandag kveld i 20-tiden at politiet fikk melding om en gutt (16) som var blitt utsatt for vold utenfor hjemmet sitt. Politiet har ikke gått ut med hvor i Stavanger hendelsen skjedde, men ifølge Aftenbladet skjedde episoden på Tasta. Ifølge avisen ble fornærmede slått i hodet med en hammer. Noen timer senere ble den første siktede i saken pågrepet. Han, som også er 16 år, er siktet for drapsforsøk.

De to nye siktede i saken ble avhørt natt til onsdag.

– Jeg ønsker ikke å gå inn på hva de har forklart i avhør. Begge to ble løslatt i natt, sier politiadvokat Ristesund.

Forsvarer: – Uenig i siktelsen

Advokat Sigurd Rønningen er forsvarer for den ene av de to nye siktede.

– Jeg har sammen med ham i avhør fram til 02.30 i natt. Deretter ble han løslatt. Hva han forklarte i avhøret, kommenterer jeg ikke nå, sier Rønningen.

– Hvordan stiller han seg til siktelsen?

– Han er ikke enig i siktelsen som ligger. Han tar avstand fra den, men han har ikke formelt tatt stilling til spørsmålet om straffskyld, svarer Rønningen.

RA har ikke fått kontakt med den tredje forsvareren.

Siktet for drapsforsøk: – Erkjenner ikke straffskyld

I tillegg til de to nye siktede, er allerede en 16 år gammel gutt siktet for drapsforsøk. Han ble løslatt natt til onsdag, da det ikke var grunnlag for å framstille ham for varetektsfengsling. Det opplyser politiet.

Guttens forsvarer, Knut Lerum, sa til RA tirsdag at han antok at politiet ikke kom til å framstille klientens hans for varetektsfengsling.

– Det skal mye til for at politiet tar i bruk det tvangsmiddelet, sa Lerum.

Gutten som er løslatt erkjenner ikke straffskyld, ifølge forsvareren.

– Jeg har snakket med ham, men jeg ønsker ikke å gå inn på hva han har sagt eller hva han ikke har sagt i avhør. Men han erkjenner ikke straffskyld, sier Lerum.

Kan komme flere siktelser

Politiet har gjennomført en rekke etterforskningsskritt, blant annet åstedsundersøkelse, rundspørring, beslag, avhør av fornærmede, siktede og vitner.

Under pressekonferansen på politihuset tirsdag opplyste politiet om at tre mobiltelefoner er beslaglagt.

Politiet ser ikke bort fra at det kan komme ytterligere siktelser i saken.

Fornærmede blir utskrevet fra sykehuset

Elisabeth Fjeld er bistandsadvokat for den fornærmede gutten. Tirsdag sa hun til RA at det sto greit til med ham.

Onsdag ettermiddag kan hun fortelle at gutten antakeligvis blir utskrevet i løpet av dagen eller i morgen, torsdag.


Nyeste fra Dagsavisen.no: