Stavanger

Mann har tilstått drapet i Stavanger 12. november

En 42-åring som torsdag ble pågrepet i Oslo, har tilstått drapet på en mann på Vestre platå i Stavanger lørdag 12. november. Mannen erkjenner ikke straffskyld.

Tre personer er siktet for drap eller medvirkning til drap etter at en mann i 40-årene ble funnet død i en kommunal bolig.

Nå har en 42 år gammel mann tilstått drapet, skriver Stavanger Aftenblad. Mannen erkjenner ikke straffskyld.

En 31 år gammel mann og en 51 år gammel kvinne er også pågrepet og siktet i saken. Begge ble i forrige uke varetektsfengslet i fire uker.

I fengslingskjennelsen mot 42-åringen står det at siktede har plassert seg selv på handlingsstedet på tidspunktet for handlingen. Det står også at mannen har knyttet seg til både skytevåpenet og gjenstanden som ble benyttet.

42-åringens forsvarer, advokat Svein Kjetil Lode Svendsen, sier til avisen at hans klient plasserer seg på tid og sted for handlingen, men avviser at mannen har «tilstått», slik tingretten har skrevet i fengslingskjennelsen.

– Min klient erkjenner ikke straffskyld, sier Svendsen.

42-åringen ble pågrepet på Oslo S tirsdag 15. november. Politiet antok da at mannen hadde tatt fly fra Stavanger til Oslo. På pressekonferansen dagen etter sa politiinspektør Lars Ole Berge at politiet mener de hadde kontroll over hvem som var i leiligheten i Løvdahls gate da drapet skjedde lørdag 12. november i 18.30-tiden.

Drapet skjedde i leiligheten til den ene siktede, den 31 år gamle mannen. Han og den 51 år gamle kvinnen ble natt til mandag pågrepet i en politiaksjon hjemme hos den siktede kvinnen.