Stavanger

Base kjøper Bjergsted Terrasse: - Vil kjøpe mer i sentrum

– Dette er et prosjekt vi har vurdert lenge, da vi opplever at leietakere i økende grad har interesse for å etablere seg i Stavanger sentrum, sier Alfred Ydstebø.

Base Property styrker posisjonen sin innenfor utleie av kontorbygg i Stavanger sentrum ved kjøp av det tidligere hovedkontoret til SpareBank 1 SR-Bank i Bjergsted Terrasse 1.

Eiendommen fungerte som hovedkontor for SpareBank 1 SR-Bank inntil 2019. Bergsted Terrasse 1 inneholder 7872 kvadratmeter næringsareal over fire etasjer og ble oppført i 1990. Banken flyttet høsten 2019 inn i Finansparken i nabokvartalet.

– Dette er et prosjekt vi har vurdert lenge, da vi opplever at leietakere i økende grad har interesse for å etablere seg i Stavanger sentrum. Base har gjennom arbeidet med K8 og Hermetikken god kjennskap til leietakere som søker mot sentrum, og Bjergsted Terrasse vil i så måte komplimentere porteføljen vår på en ypperlig måte, begrunner styreleder Alfred Ydstebø i en pressemelding fredag.

Daglig leder Andreas Poulsson i Base Property sier bygget er godt vedlikeholdt, og at det nå jobbes med å miljøsertifisere det for å tilfredsstille kravene til morgendagens arbeidsplasser.

– Rehabilitering av eksisterende bygg er et bærekraftig grep som vi vil fokusere mer på i de kommende årene, sier han.

Poulsson sier den etablerte infrastrukturen gjør dette til et svært attraktivt bygg med stort potensial og utviklingsmuligheter.

– Og vi ønsker å åpne opp byggets førsteetasje rundt resepsjonen, planen er også at kantinedelen skal åpnes opp for publikum og bedrifter også utenfor bygget, sier Poulsson.

Nærmeste naboer er SpareBank 1 SR-Bank, Stavanger Konserthus og selskaper som Norske Shell, Danske Bank, Laerdal Medical, Smedvig og Petoro.

– Denne vestlige delen av sentrum er blitt meget populær å etablere seg i, konstaterer Poulsson.

Dagens leietakere

Det er i dag flere leietakere i bygget, blant annet holder Stavanger kommunes «MO-Ung» til i en del av bygget, det samme gjør Dovre Group Consulting.

– Det er et spennende bygg, der nøkkelordene er gode fellesfasiliteter, fleksibilitet og beliggenhet, som bare blir viktigere og viktigere. Det er gode kollektivtilbud i området, men heller ikke mer enn en drøy kilometer til Stavanger stasjon. I tillegg har bygget god parkeringsdekning i egen underjordisk kjeller, sier Poulsson.

Endelig overtakelse er ventet 1. januar 2023, da begynner også rehabiliteringen, forteller Poulsson.

– Urbane leietakere

Jakten på flere leietakere er allerede godt i gang.

– Vi ser etter kontorbedrifter som ønsker en urban beliggenhet i Stavanger sentrum. Under arbeidet med høyhuset til Base, K8, har vi fått erfart at mange ønsker seg til sentrum. Høyhuset er nesten fullt, og det blir bra å kunne tilby andre alternativer. Vi er allerede i gang med gode prosesser, sier Poulsson til RA.

Ifølge Poulsson er det interesse fra finansbedrifter, offentlige og andre bedrifter.

– Vi vil kunne ha kontorløsninger for bedrifter fra 20 til 150 ansatte, med effektive kontorløsninger gode felles- og mingleområder

Vil kjøpe mer i Stavanger sentrum

Poulsson sier at Base Property har planer om å kjøpe flere sentrumsbygninger framover.

– Vi setter etter bygg som trenger rehabilitering og nye leietakere. Det er ikke mye tilgjengelig akkurat nå, men vi ser stadig etter nye muligheter, avslutter Poulsson.

Base kjøper Bjergsted Terrasse av SpareBank 1 SR-Bank.
Base kjøper Bjergsted Terrasse av SpareBank 1 SR-Bank


Nyeste fra Dagsavisen.no: