Stavanger

Svane-volden: Én av de to mistenkte er avhørt

Politiet har avtalt avhør med den andre mistenkte i løpet av mandagen.

Politiet slet med å få tak i de to personene som er mistenkt for mishandling av svaner i Stavanger sentrum onsdag kveld.

Nå er én av de to mistenkte. Jourhavende jurist i Sør-Vest politidistrikt, Per Terje Brundtland, vil ikke kommentere hva som ble sagt under avhøret.

Den andre mistenke avhøres trolig i løpet av mandagen.

– Politiet har en avtale om å få til et avhør i løpet av dagen, sier Brundtland til RA.

Politijuristen forteller at de mistenkte er tilknyttet distriktet. De mistenkte skal ikke være såkalte kjenninger av politiet, men politiet har litt kjennskap til dem.

En tredje person

Fredag publiserte VG en ny video som viste mishandlingen av svanene ved Breiavatnet. Ifølge VG var det også en tredje person som var med på mishandlingen.

Foreløpig vet ikke politiet hvem den tredje personen er.

– Jeg kan bekrefte at det er en video som viser en ny person. Politiet jobber med å få kartlagt identiteten til denne personen. Når vi vet hvem denne personen er, vil vi avhøre personen, sier Brundtland.

Det var altså onsdag kveld rundt klokken 22.30 av mennene ble filmet mens de mishandlet svanene ved Breiavatnet.

Torsdag fikk politiet tips om saken. I etterkant har politiet fått en rekke nye tips i saken. Fredag morgen meldte Sør-Vest politidistrikt i en pressemelding at to menn er mistenkt for mishandlingen.

Nå er den ene av dem avhørt.

– Ingen døde svaner

Videoen av mishandlingen spredte seg på sosiale medier. Flere meldte at svanene ble drept. Det har politiet ingen kjennskap til.

Politijurist Brundtland forteller at det ikke er komme rapporter om funn av døde svaner.

Fredag skrev RA at strafferammen for svanevolden.

– I dette tilfellet handler det om brudd på dyrevelferdsloven. Det straffes med bøter eller fengsel inntil ett år. Det er en forlenget strafferamme i grove tilfeller, men denne saken er mest sannsynlig en vanlig overtredelse. Videre etterforskning vil bestemme hva slags påstand politiet vil legge seg på i denne saken, sa politijurist Sveinung Andersen til RA fredag.

Mer fra Dagsavisen