Stavanger

VIDEO: To menn mistenkt for mishandling av svaner

En video av to menn som mishandlet svaner ved Breiavatnet, har ført til politietterforskning. Nå er to menn mistenkt for mishandlingen.

En video av to menn som mishandlet svaner ved Breiavatnet, har ført til politietterforskning. Nå er to menn mistenkt for mishandlingen.

Torsdag fikk politiet inn tips om at to menn skal ha mishandlet flere svaner ved Breiavannet i Stavanger rundt klokken 22.30 kvelden før, altså onsdag kveld.

Politiet har også video av hendelsen. I etterkant har politiet fått en rekke nye tips i saken.

– På bakgrunn av disse tipsene har nå to menn status som mistenkte. De er ikke pågrepet, men politiet vil forsøke å avhøre dem i løpet av helgen, sier jourhavende jurist, Sveinung Andersen i en pressemelding fredag.

Politiet avhørte i torsdag et vitne til hendelsen, og jobber med enkelte konkrete etterforskningsskritt videre.

Sosiale medier

Videoen av mishandlingen, som ble tatt opp av et vitne til hendelsen, er også delt i sosiale medier, og der gis det informasjon om at svanene er døde.

Dette er ikke opplysninger politiet er kjent med.

Ifølge dyrevernorganisasjonen Noah er det «usikkert om fuglene overlevde mishandlingen»

– Politiet kjenner ikke til tilstanden til svanene, men vi har ikke fått inn melding om at det er funnet døde svaner i dette området siden dette skjedde, sier politiadvokat Per Terje Brundtland.

Noah reagerer sterkt på hendelsen.

– Filmen som er spredt siste døgn, viser grov mishandling og det er uakseptabelt om ikke hendelsen får strafferettslige konsekvenser. Noah anmelder, og understreker viktigheten av at alle som har tips melder ifra. Hendelsen er sjokkerende, sier veterinær og Noah-leder Siri Martinsen.