Stavanger

Slettemark: – En av få låter som kan konkurrere med Tore Tang

Guns N’ Roses lever på gamle hits, men hitene har levd godt i 40 år, mener musikkjournalist Asbjørn Slettemark.

– De rogalandske allsangstemmebåndene skal få kjørt seg. «Knockin’ On Heaven’s Door» er vel en av få låter som kan konkurrere med Tore Tang, sier Asbjørn Slettemark til RA.

Musikkjournalisten tror publikum får servert et nostalgisk retroshow når Guns N’ Roses inntar Forus travbane 15. juni 2022.

– Guns N’ Roses er et band som lever på gamle hits. De er på ingen måte et nytt eller aktuelt band, men låtene deres er noen av de aller største hitene – folkefestlåter – fra de siste 40 årene, sier Slettemark.

OSLO 20081022: Asbjørn Slettemark på vei inn til festpremiere for filmen Fatso på Colosseum kino i Oslo.

Kjernepublikumet er mellom 35 og 55 år, mener Slettemark.

– De har nok tiltrukket seg litt yngre fans, men rekrutteringen er ikke i nærheten av Iron Maiden, som hele tiden gir ut ny musikk og får nye fans.

– Bedre enn på 2000-tallet

Den profilerte musikkjournalisten, Lydverket-programlederen og tidligere musikeren mener bandet er mye bedre nå, sammenlignet med 10–15 år siden.

– Tidlig 2000-tallet var det helt forferdelig. Det var et omreisende skandalesirkus. Det var helst leiesoldater som sto på scenen, og de kom gjerne tre-fire timer for sent på scenen. Det har forandret seg. Slash er tilbake. Axl er i form. De kommer på scenen når de skal. De skjønner hva folk vil ha og leverer et relativt publikumsvennlig show.

Slettemark, som sist så bandet live på stadionkonsert i Tyskland i 2019, tror det i løpet av konserten blir tid til bar- og toalettbesøk.

De skjønner hva folk vil ha.

—  Asbjørn Slettemark

– De spiller mest de kjente hitene, så setter kanskje Axl seg ved pianoet og holder hoff. Tidvis blir det enorm feststemning, men det blir også ilagte øl- og tissepauser fra bandet. Axl må ta seg en pust i bakken.

Showmessig er det litt sparsommelig, spår Slettemark.

– De reiser rundt med en sparsommelig produksjon. Det er ikke i nærheten av det Rammstein har å by på, men det er nok brukt litt penger på fyrverkeri.

Bra for Stavanger

Slettemark tror på mange tilreisende til Stavanger 15. juni neste år, spesielt fra Vestlandet. Han tror den mest ihuga fansen trolig drar til en europeisk storby for en konsertopplevelse.

– Det er fantastisk gøy at det blir konserter, uansett hvor det er. Den type gigantiske konserter er enormt viktig etter pandemien. Det er viktig for den lokale konsertkompetansen. Omsetningsmessig er dette nok noe av de største som har skjedd, sier journalisten.

Etter pandemien er det trolig flere band som vil ut og holde konserter, og selge billetter.

– Stavanger kommer inn i et klassisk sekundærmarked. Store band kommer gjerne til Oslo, to år etter drar de til steder som Bergen og Stavanger.

Mer fra Dagsavisen