Stavanger

Nå blir det nytt bydelshus i Kvernevik

Første spadestikk tatt av Kari Nessa Nordtun (Ap). Seremonien representerer starten på byggingen av nytt bydelshus i Kvernevik.

Av Martin Simenrud

Da Stavanger-ordfører Kari Nessa Nordtun (Ap) satte spaden i jorden klokken 11.00 i dag, markerte det starten på byggingen av nytt bydelshus i Kvernevik.

Bydelshuset vil inneholde sal som rommer opp til 500 publikummere, møtelokaler, kafé med mulighet for ungdomsklubb og lignende aktivitet.

– Dette betyr veldig mye for bydelen, endelig kan vi ta det første spadestikket nå, vi ser fram til at huset står ferdig i mars 2022, sier ordfører Kari Nessa Nordtun til RA.

LES OGSÅ: Bygger ny Kvernevik-skole

Lang prosess

Veien mot bydelshuset har vært en lang prosess, der mange har følt at Kvernevik ikke har blitt prioritert.

Dette er i ferd med å endre seg. Kvernevik fikk egen, splitter nye svømmehall som sto klar i 2016.

Nå er bydelshuset er på vei. Neste prosjekt går ut på å totalrenovere Kvernevik skole.

Sammen utgjør det en større plan fra kommunen om å investere i Kvernvik framover. Prosjektet utføres som et såkalt OPS-prosjekt, som innebærer samarbeid mellom offentlig og privat sektor, med Stavanger kommune som aktør.

– Det er første gang Stavanger gjennomfører et slikt samarbeid, det har vært viktig for å få realisert prosjektet, sier Nordtun.

LES OGSÅ: Bruker 6,6 millioner for å få bydelshus i Kvernevik

52 millioners ramme

Kommunen blir leietaker i 30 år i bygget, som har North Bridge AS som byggherre. Totalentreprenør for prosjektet er Skanska AS.

– Vi må vurdere og høste erfaringer fra dette prosjektet, men først og fremst ønsker vi at det offentlige skal eie og drive byggene sine selv, sier Nordtun.

Prosjektet ble først utlyst i 2016. En avtale ble inngått tidlig i 2017. Investorrammen for prosjektet er på 52 millioner.

LES OGSÅ: Nå er det bare å stupe i det i Kvernevik