Stavanger

Åpner ny korona-teststasjon

På mandag åpner Stavanger kommune en tredje korona-teststasjon.

En del av inngangspartiet i Stavanger idrettshall tas i bruk som ny teststasjon for koronatesting fra og med mandag 11. januar. Idrettshallen kan brukes til aktiviteter samtidig med testingen.

Det opplyser Stavanger kommune i en pressemelding torsdag.

Det er en begrenset del av inngangspartiet i idrettshallen tas i bruk for testing, med inngang fra Gunnar Warebergs gate.

LES OGSÅ: Anbefaler idrettslag å avlyse idrettsfritidsordninger

De som skal testes kan parkere på idrettsrådets parkeringsplasser rett over veien og komme gående til testing.

– Det blir en enkel rigging i forhold til de andre teststasjonene. Vi kan i stor grad ta i bruk lokalene som de er, sier direktør helse og velferd Eli Karin Fosse.

LES OGSÅ: Hjemmeisolering eller karantene? Hva er forskjellen og hva gjelder når?

Brukes ved smittetopper

Den nye teststasjonen i idrettshallen er tenkt brukt som en fleksibel løsning i perioder med smittetopper. Ellers skal den være i beredskap.

Teststasjon 3 vil blant annet bli brukt i forbindelse med smittesporing. Dette er ikke en drop-in-stasjon. Alle som kommer til teststasjon 3 må ha avtalt tid for testing på forhånd.

Parkeringsplassen til idrettsrådet er frigitt til parkering for de som skal teste seg i idrettshallen. De som skal teste seg oppfordres til å bli i bilen til det er deres tur, for å unngå kø på grunn av smittefaren, opplyser Stavanger kommune.

LES OGSÅ: 24 nye smittet i Sandnes