Stavanger

Skoleelever og barnehagebarn smittet

Flere nye smittetilfeller blant barn og unge.

Koronasmitten i regionen er økende. Det siste døgnet er det registrert flere nye tilfeller i av bekreftet smitte både i barnehager og skoler. Mange barn og unge er nå satt i karantene som følge av dette.

Barnehage i Sandnes

I Sandnes ble ett barn bekreftet koronasmittet torsdag. I forbindelse med dette er 27 barn satt i karantene i Espira Vagletjørn barnehage.

– Alle foreldre til barn i barnehagen er informert og har fått informasjon om hvordan de skal forholde seg til situasjonen, opplyser Sandnes kommune.

LES OGSÅ: Flere lærere i karantene etter nytt koronatilfelle på skole

Elev ved Ullandhaug skole smittet

I Stavanger er en tiendeklassing ved Ullandhaug skole er smittet av covid-19. Klassen til den smittede eleven er satt i karantene.

Eleven fikk påvist smitten torsdag 12. november. Klassen på 26 elever er satt i karantene. Foreløpig er ingen ansatte ved skolen satt i karantene.

– Vi håndterer dette etter de planene vi har. Foreløpig har det gått greit, sier rektor Unni Iversen ved Ullandhaug skole til Stavanger kommunes nettsider.

Rektoren brukte torsdagskvelden til å informere de foresatte til elevene i klassen først, og så foresatte til resten av elevene ved skolen, om at Ullandhaug hadde fått et tilfelle av covid-19-smitte.

LES OGSÅ: Rammes av strenge koronatiltak (+)

To nye elever i Sola

En elev ved Tananger ungdomsskole og en elev ved Sola ungdomsskole er torsdag kveld meldt koronasmittet.

Begge disse skolene har hatt smittetilfeller tidligere.

– Begge de to nye smittede elevene er nærkontakter til tidligere kjent smittekilde, sier kommuneoverlege Pernille Hegre Sørensen i Sola kommune.

LES OGSÅ: Nok en tiendeklassing smittet

Lærere og elever i karantene

Smittesporingsarbeidet i Sola kommune har ved Tananger ungdomsskole ført til at en klasse med 28 elever og totalt seks lærere torsdag kveld er satt i karantene. Totalt har tre elever på 9. trinnet ved skolen testet positivt de siste dagene.

Ved Sola ungdomsskole er 25 elever i en klasse, samt seks lærere, torsdag kveld satt i karantene som følge av det nye smittetilfellet. Totalt er fire elever ved skolen, alle på 9. trinn, meldt smittet de siste dagene.

LES OGSÅ: Flere utenlandske statsborgere bøtelagt etter brudd på karantenebestemmelsene

– Vi legger stor vekt på informasjon og åpenhet om nye smittetilfeller. Vi har vært forberedt på en slik situasjon, både å håndtere smittetilfeller og ivareta smittevernet på skolene på en best mulig måte. Vi legger opp til hjemmeundervisning for dem som nå må holde seg hjemme i karantene, sier skolesjef Irene Jørgensen i Sola kommune.

LES OGSÅ: Ni nye smittede onsdag