Stavanger

Ny koronasmitte i helgen

I helgen ble det registrert ny koronasmitte i Stavanger og Sola.

Lørdag testet to personer bosatt i Stavanger kommune positivt på koronaprøvene som ble tatt av dem. Det melder Stavanger kommune i en pressemelding i helgen. Begge personene er nærkontakter og bor i samme husstand som en person som testet positivt tidligere i uken.

Smitten er reiserelatert. Smittevernoverlegen i Stavanger kommune, Ruth Midtgarden, opplyser til RA at familien har vært på reise i et «grått» land, altså et land utenfor EU/EØS/Schengen. Hele familien har vært i karantene etter at de kom hjem fra reise, og det er derfor ingen spredningsfare, ifølge Midtgarden.

Familien skal ha lette symptomer, og ikke være veldig syke.

– Skal andre teste seg i tilknytning til denne familien?

– Når en gruppe er i karantene, tester vi de som har symptomer i karanteneperioden, men ikke ellers, sier Midtgarden.

Hun bekrefter at det per mandag formiddag ikke har vært nye smittetilfeller i Stavanger kommune siden de to positive prøvene på lørdag.

Hittil har 147 personer i Stavanger testet positivt på covid 19. Siste positive prøve var lørdag 22. august.

LES OGSÅ: Slik er korona-situasjonen i Stavanger-regionen

Smitte i Sola fra «rødt» land

Søndag ettermiddag meldte Sola kommune i en pressemelding at en Sola-innbygger hadde fått påvist koronasmitte. Ifølge pressemeldingen er vedkommende nærkontakt med, og i samme husstand som, personen som fredag 21. august ble bekreftet smittet. De kom sammen onsdag 19. august fra et «rødt» land og har vært i karantene etter ankomst. Begge har lette og milde symptomer.

– Smittesporing og kartlegging av nærkontakter rundt de to ble iverksatt fredag. Det er ingen nye nærkontakter, skriver Sola kommune i pressemeldingen.

LES OGSÅ: – Ta influensavaksine

15 i karantene

I Sandnes kommune er det ikke meldt om nye smittetilfeller siden tirsdag 11. august. Det bekrefter Hans Petter Torvik til RA mandag formiddag.

Totalt er det registrert 12 smittetilfeller i Sandnes kommune mellom 23. juli til 11. august. Torvik påpeker at alle er friske og ute av isolering per mandag.

I Sandnes kommune er 15 i karantene. Disse er relatert til tilfeller i nabokommuner.

Av dem som «nylig» har vært smitta i Sandnes kommune har tre av disse vært relatert til besøk på Hurtigruten. To av dem er gjestearbeidere og to andre er nærkontakter til gjestearbeiderne.

– Situasjonen har ikke endret seg vesentlig, og det er ingen ukjent smitte i Sandnes kommune. Tilfellene vi har nå er håndterbare, og smitteveiene er kjente, sa kommuneoverlege Hans Petter Torvik forrige uke.

Mer fra Dagsavisen