Stavanger

ISAH er klar for Utopia

Et av Norges største stjerneskudd er klar for Utopia - og han er fra Stavanger.

ISAH er klar for Utopia. Artisten fra Stavanger har i løpet av kort tid blitt allemannseie for skandinaviske fans.

Av Kathinka Skott Hansen

19-åringen fra Stavanger har i løpet av kort tid blitt det nye store navnet på den urbane R&B-scenen, og er spådd en lang og strålende karriere av flere norske artister og medier.

– Det er en sann glede å ha Stavangers egen store sønn på scenen under Utopia. Han er et unikt talent med en enorm stemme og ikke minst en fantastisk tilstedeværelse på scenen. Og, med monsterhiten "HALLO" som på kun få uker har nådd over tre millioner streams, viser han at også han kan lage hits som fenger og som treffer bredt, sier festivalsjef Espen Yung Svendsen.

Utvikler regionale talenter

På sin korte tid som artist har han sluppet låtene "Seint" og "Fantasi", begge sammen med Dutty Dior, og singelen "Lollipop" som kom ut i august 2018.

Bookingene har heller ikke latt vente på seg. Fra å fylle klubbscener rundt om i landet, til å varme opp for Lauryn Hill i Oslo Spektrum, har veien vært både kort og innholdsrik.

– Mye av Utopias arbeid er det å kunne bli med på å utvikle unge talenter i regionen. Selv om ISAH dessverre har flyttet til hovedstaden er han fremdeles en del av "oss", og slik ønsker vi at det skal være fremover også. Vi er stolte av å kunne presentere slike enorme talenter for et stort og nytt publikum, skriver festivalen i en pressemelding. 

Samarbeid med Karpe

For øyeblikket jobber ISAH med en egen debutplate og ulike prosjekter i samarbeid med godt etablerte artister og produsenter.

I februar ble det kjent at han gjestet Karpe på nyutgivelsen "SAS PLUS/SAS PUSSY", som for øvrig ble tatt imot med strålende kritikker fra både fans og presse.

ISAH gjestet Karpe på store deler av årets turné, og spesielt i Stavanger ble han den nye store helten. Det er liten tvil om at 2019 er året der artisten er blitt allemannseie for skandinaviske fans.

Celebert selskap

Utopia har siden oppstarten i 2017 presentert noen av verdens og landets største navn innen populærmusikken.

Blant annet har David Guetta, Kygo, Matoma, Steve Angello, Seeb, Sigrid, Sondre Justad og Highasakite stått på scenen utenfor Stavanger konserthus.

I år er forløpig Zara Larsson (SE), Karpe, Sebastian Ingrosso (SE), Dagny, Unge Ferrari, Postgirobygget og SKAAR annonsert, i tillegg til ISAH.

Totalt vil over 20 artister annonseres i løpet av våren og sommeren. Denne uken slippes regionale artister i vidt forskjellige sjangre, som skal få gleden av å spille på Utopia.