Stavanger

Bypåske? Dette skjer i Stavanger

Det er nok av aktiviteter å velge mellom, selv uten ski på beina.

Utstein kloster har åpent alle dagene i påsken og arrangerer blant annet eggerebus for hele familien med kjekke premier. Foto: Tove Galta/MUST

– Mange utstillinger henvender seg til voksne, men vi prøver å gjøre det slik at det også er noe kjekt for ungene. Da er det lettere for alle å komme seg ut, sier Tove Galta, museumspedagog for Museum Stavanger (MUST).

Av MUST sine totalt 10 museer, er Stavanger maritime museum, Hermetikkmuseet, Norsk barnemuseum på Stavanger museum, Kunstmuseet og Utstein kloster åpent i påsken.

– Jeg anbefaler spesielt utstillingen på kunstmuseet nå. Den er spennende og fargerik og passer spesielt godt for barn, sier Galta.

Museene i byen holder åpent alle dagene gjennom påsken utenom langfredag og første påskedag. Da kan familier som har satset på bypåske utforske Utstein kloster.

– Der arrangeres det eggerebus hele familien. Jeg vil anbefale alle som ikke enda har vært der ute om å kombinere besøket på klosteret med å utforske de flotte turområdene der ute.

Noe for enhver smak

Et stort antall spisesteder og utesteder i Stavanger holder åpent hele påsken. Ostehuset Øst kan by på Street Food-meny, mens Bøker og Børst har pannekakefrokost som vanlig 1. påskedag. Da blir det også Afterski og søndagspizza på Bar Negroni.

Arkeologisk museum sår frø og binder nåler på vikingvis i løpet av påsken. De inviterer på familieomvisning og såkalt «kreativ kafé».

Påskepunken går som vanlig av stabelen påskeaften på Folken.

Stavangerkirkene

I tillegg til de tradisjonelle påskegudstjenestene, er det også mange andre arrangementer å velge mellom i stavangerkirkene.

Skjærtorsdag spilles det klassisk konsert, «Bach i den stille uke» i St. Petri kirke.

Langfredag kan man delta på korsvandring og langfredagskonsert i regi av Stavanger domkirke. 1. påskedag arrangeres konserten Salmefryd i Utstein kloster og konserten Hallelujah i Stavanger domkirke.