Stavanger

Disse juleølene er best i test

RA har testet årets lokale juleøl.

Blant årets lokale juleøl er det Lervig som kommer best ut av det.

Aller best er butikkølene Kringly Kris Juleporter og Kringly Kris Spice Ale som begge er gode og annerledes juleøl med gode julesmaker og fin friskhet.

Når det gjelder Berentsens øl er de dette året noe tunge i sessen, ufriske – og kjedelige.

LES OGSÅ: Åpnet mekka for ølhunder

Et friskt pust er nykommeren Middelthons Stavanger Juleøl som er å få på de aller fleste polutsalg i distriktet.

Også dette juleølet er i den tradisjonelle gaten, men byr på både frukt og friskhet.

Juleøl i butikk

6 – Lervigs Kringly Kris Norwegian Juleporter

Nokså mørk brunfarge og lysebrunt skum. Lukter av mørk og søt malt med innslag av julekake og krydder. Bra fylde, kremaktig konsistens og smaker av mørk malt med innslag av sjokolade og julekrydder. God og bitter avslutning.

5 – Lervigs Kringly Kris Norwegian Spice Ale

Middels kraftig brunfarge og lyst skum. Lukter av pepperkaker i form av kanel, nellik og kardemomme og lukter veldig godt. Det samme i smaken som har fin syrlighet i avslutningen.

– Berentsens Rogalands Juleøl

Lysebrun farge og kremhvitt skum. Lukter av middels mørk malt og puffet havre. Smaker av middels mørk malt og har forsiktig bitterhet i avslutningen. Ordinært juleøl som er godt til mat.

Juleøl på Vinmonopolet

– 9549902 Lervigs Jul kr 49

Ravgyllen farge. Lukter av middels kraftig malt, plommefrukt, kandisert sukker og julekrydder. Fruktig og god smak med middels kraftig maltpreg sammen med noe julekrydder. Syrlig avslutning og bra balanse.

– 6628402 Middelthons Stavanger Juleøl kr 49,50

Mørk ravgyllen farge og lysebrunt skum. Lukter av middels kraftig malt sammen med innslag av julekrydder. Bra fylde og rundt og godt i munnen. Smaker av middels kraftig malt og frukt. Fin bitterhet i avslutningen.

4 – 6002602 Berentsens Julefnugg kr 48,90

Mørk ravgyllen farge. Lukter av nokså mørk malt med innslag av buljong. Smaker av nokså mørk og forsiktig brent malt. Alkoholen trenger litt igjennom samtidig som den blir noe ufrisk.

4 – 6002502 Berentsens Jule Avec kr 53,90

Mørk brunfarge og lysebrunt skum. Mørk og forsiktig brent malt sammen med noe floralt og krydder i lukten. Mørk og kraftig smak der det går i mørk malt. Har en god dose alkohol og blir noe tung og ufrisk.

4 – 1830302 Berentsens Stelliger Divum Juleøl kr 111,80

Mahognibrunt og tyktflytende med sine 19 prosent alkohol. Lukter av mørk malt sammen med havrenøtter og lyng. Mørk og kraftig i smaken der det går i mørk malt og karamell. Og alkoholen gjør selvsagt at her blir det snakk om altfor mye av det gode.