Stavanger

– Gamlingen åpner sommeren 2017

Kristoffer Sivertsen (Frp) frykter at åpningen av Gamlingen utsettes etter at et leverandørselskap gikk konkurs. Prosjektleder Bernt Krogh sier det ikke er noen grunn til bekymring.

1 av 2

Selskapet Simex, som var inne i prosjektet med å bygge den nye Gamlingen, gikk nylig konkurs.

Kristoffer Sivertsen (Frp) håper likevel at Gamlingen rekker åpningen neste sommer, men jubler ikke for tidlig.

LES OGSÅ: Vil utsette svømmehall-stenging – får nei

– Mye står på spill

– Hvis Gamlingen ikke blir ferdig i tide, er det fort krisestemning for dem som ønsker å ha et svømmetilbud. Mye står på spill. Vi vet fra sakspapirene til neste kommunalstyremøte for kultur og idrett at det gjenstår et omfattende tverrfaglig teknisk arbeid med automasjon, kjemisk og mekanisk renseanlegg, styring av 26 energibrønner, sier Sivertsen, og fortsetter:

– Noe som kommer i tillegg til selve ferdigstillelsen av bygningsmassen. Prosjektet har allerede blitt satt litt tilbake etter Simex- konkursen. Derfor må vi presse på. Det er kort tid til juni, sier Sivertsen.

LES OGSÅ: Gamlingen rives i disse dager

Bernt Krogh i Stavanger Eiendom er prosjektleder for byggingen av Gamlingen. Han frykter ikke at åpningen blir utsatt.

– Vi er i rute

– Nei, vi jobber for å bli ferdig til sommeren 2017. Vi er i rute, sier han til RA.

Krogh forteller at Simex-konkursen skapte utfordringer for framdriften.

– Vi tapte litt tid, men det påvirker ikke tidsfristen. Vi satser på ferdigstillelse juni 2017. Planen er stram, men dette klarer vi, forsikrer Krogh.

Da Simex gikk konkurs ble et annet selskap hyret inn. Hvilket selskap vil ikke Krogh gå ut med på grunn av hensyn til anbudsrunden.

– Vi har jobbet inn den tapte tiden. Det var mye teknisk arbeid som måtte på plass, sier Krogh.

– Må stole på administrasjonen

Status på prosjektet skal opp som en orienteringssak i kommunalstyret for kultur og idrett (KKI) onsdag neste uke. KKI-leder Annamaria Gutierrez (V) deler ikke Sivertsens bekymring.

– Når vi spør kommuneadministrasjonen om Simex-konkursen ville skape forsinkelser, og de svarer nei, så må jeg tro på det, sier Gutierrez til RA.

LES OGSÅ: Den nye Gamlingen skal hete Gamlingen og slik skal den bli