Stavanger

– Vi manglet kvalitet i alt

Etter åtte serierunder var det slutt. Stavanger Oilers slurvet og feilet, og røk på sitt første tap i årets GET-liga.

Av Erik Sergio Auklend

Følg RA Sporten på

Før kampen var det skrevet mye om brødreduellen mellom Markus og Steffen Søberg, for Oilers og VIF respektivt.

Den duellen skulle bli viktigere enn mange hadde trodd.

Markus scoret Oilers’ utligningsmål i andre periode, men det skjedde like etter at storebror Steffen hadde reddet straffe – fra nettopp lillebror Markus.

LES OGSÅ: - Alt annet enn seier mot broder'n er uaktuelt

– Målet var greit. Jeg bare fyrte av, og den ramlet inn. Straffen skal jeg sette. Jeg melder pass til familiemiddagen på søndag, sier Oilers’ Søberg til TV2 etter kampslutt.

Manglet mye

Søbergs straffemiss skulle vise seg å bli en avgjørende faktor i kampen. Riktignok bommet også VIF på en straffe, men jevnt over var Oilers for lite nøyaktige i det meste, ifølge trener Pål Gulbrandsen.

– I dag manglet vi kvalitet med puck. I nesten alt. Vi står altfor mye i ro, og jeg tror neppe vi har stått like mye i ro bak mål i de sybv foregående kampene til sammen, sier Gulbrandsen til TV2.

LES OGSÅ: Slik var kampen

– Dere hadde også noen riktig store sjanser i kampen. Hvorfor uteblir uttellingen?

– Det er riktig, og spesielt på slutten, når vi blir litt desperate. I kveld var Vålerenga hakket hvassere enn oss, både på is og i krigen, sier Gulbrandsen til kanalen.

Langt fra avgjort serie

Aftenbladet trykket i går en artikkel hvor flere av GET-klubbene nærmest overga seriemesterskapet til Oilers, etter bare syv runders spill.

Den praten vil ikke Oilers’ trener bidra til det grann.

– Jeg registrerer at det er noen som vil gi oss tittelen allerede i oktober, men det er altså slik at det er masse hockey igjen å spille i årets sesong. Vi vil så klart være med og sloss om poeng i hver kamp, men prestasjoner som i kveld kan vi ikke være bekjente av, sier Gulbrandsen til TV2.

KAMPFAKTA

GET-ligaen, 8. runde

Vålerenga – Oilers 2–1 (0–0, 1–1, 1–0)

Jordal Amfi, 2640 tilskuere.

Mål: 1–0 Tobias Lindström (05:30, assist Knutsen og Csiszar), 1–1 Markus Søberg (11:07, uassistert), 2–1 Martin Lauman Ylven (10:50, assist Lindström)

Utvisninger: Vålerenga: 3 x 2 minutter, Oilers: 6 x to minutter.

Skuddstatistikk: 17-15.

Dommere: Per Gustav Solem og Robert Hallin.

Mer fra Dagsavisen