Stavanger

Madla sikret plassen – går for puljeseieren

Madla rykket egentlig ned, men har levert en strålende prestasjon i årets 3.divisjonspulje. Nå er plassen sikret, og det er takket være ungdommelig pågangsmot og et trenerteam som hylles herfra til månen.

Følg RA Sporten på Facebook!

Tre serierunder før slutt har Madla sikret seg ny kontrakt og plass i neste års nye 3.divisjon. Det er klart etter at laget dårligst kan bli nummer sju av de ti lagene på femteplass i 3.divisjonspuljene, der de åtte beste beholder plassen. Det gleder selvsagt Madla-trener Lasse Ihle seg over.

– Det er godt å få det bekreftet. Vi var ikke helt sikre selv for å være ærlig, men visste vi hadde en god sjanse. Derfor er det godt å ha en som Brodds Øyvind Jacobsen som kan regne ut disse tingene, for han pleier å ha oversikten, sier Ihle og ler.

Skryter av spillernes dedikasjon 

Den spillende treneren er en del av en trio bestående av han selv, Arturo Cleveland og Ojan Bijan som har stått bak litt av en snuoperasjon det siste året.

– Det er egentlig en knallsterk prestasjon av hele gruppen. Da vi først fikk plassen tilbake hadde vi som målsetting å beholde plassen, selv om vi ikke helt visste hva vi gikk til. Det var mange ukjente lag i puljen, men vi har hatt en enormt god treningsmentalitet i gruppen og det har vært en veldig fin gjeng å trene, sier Ihle.

Han trekker frem dedikasjonen til laget, og det faktum at de har kunnet stille med det samme laget også på bortebane som en av hovedgrunnene til den gode sesongen de har hatt.

– Det er flere tøffe lag i gruppen, men de fleste stiller et dårligere lag på bortebane enn de gjør på hjemmebane. Det har vi utnyttet i hjemmekampene, men samtidig har vi også vært så priviligerte at vi har kunnet stille med samme laget på bortebane. Det at vi har fått med de som har jobb, går på skole og har andre forpliktelser på omtrent alle kampene har vært viktig, sier Ihle.

Tønnessen skryter av trenerteamet

Daglig leder, Morten Tønnessen, synes det har vært kjempegøy å følge laget i år og skryter av trenerteamet for innsatsen de har lagt ned.

– Årets prestasjon er rett og slett imponerende av hele laget, og trenerteamet har gjort en kjempejobb med å få ut det beste i de spillerne vi har. Det er en god tropp, og du kan se at spillerne har vokst ut over i sesongen. Flere av dem var kanskje ikke i sin beste form da de returnerte til Madla på høsten i fjor, men sammen med våre egne, unge spillere som har tatt steget har vi fått en ny giv, sier Tønnessen.

Cleveland er raskt frempå for å trekke frem sine gode kolleger i trenerteamet, og hele apparatet rundt klubben.

– Samarbeidet har vært veldig bra siden dag èn. Vi passer godt sammen, og har en god rollefordeling blant oss. Personlig vil jeg trekke frem Ojan som er ekstrem dyktig på feltet. Han får alt for lite kreds for den jobben han gjør, og har vært utrolig viktig for spillergruppen og som sparringspartner for meg på sidelinjen da Lasse ofte er på banen, sier Cleveland.

– Motivasjonen for å fortsette fremgangen er stor

Selv om plassen nå er sikret, kommer ikke Madla til å gi seg med det. Først skal de utfordre Viking 2 om puljeseieren, før det skal tas ny giv og satses for fullt mot den nye 3.divisjonen.

– Vi har ennå en mulighet til å slå Viking 2, og har ikke tenkt å slippe oss nedpå. Vi skal stå på de siste tre kampene, men uansett hva som skjer blir det en god fest etter årets siste kamp. Motivasjonen for å fortsette fremgangen er stor, spesielt hvis det blir en lokal tredje divisjon til neste år. Det hadde vært synd å blande inn lag fra Sørlandet, Østlandet og Førde inn i lokalfotballen her, sier Ihle.

Cleveland tror neste års nivå vil passe Madla godt. Han sier at trenerteamet vil bestemme seg om de fortsetter eller ikke rundt hjemmekampen mot Notodden til helgen.

– Hvis alle fortsetter tror jeg vi skal klare å skape et godt nok lag da også. Det blir helt klart et høyere nivå, men det tror jeg passer vår spillestil og spillertropp bra. I Madla har vi en del spennende unggutter som absolutt kan ta det neste steget, da de bare blir bedre og bedre. De har allerede tatt store steg fra vi begynte så smått med dem i desember, og med erfaringen fra det nye nivået kommer de til å utvikle seg enda mer, sier Cleveland.