Stavanger

Her sørger han for én ekstra time med brennevin

Eirik Faret Sakariassen og SV snudde som ventet sommerens skjenkevedtak, slik at restauranter og puber nå får lov til å skjenke sprit én time ekstra.

SVs Eirik Faret Sakariassen synes det var kjekt å vite at han vippet flertallet den veien han ville. – For oss er det ingen skam å snu når vi får et bedre vedtak ut av det, sier Sakariassen. Foto: Pål Karstensen.

Før sommeren vedtok bystyret å stoppe salget av ren sprit 00.30 på puber og restauranter, mens det fortsatt skulle være lov å selge utblandet sprit med maks 22 prosents alkoholinnhold etter det. På gårsdagens bystyremøte sørget Eirik Faret Sakariassen og SV for at flertallet snudde i skjenkesaken.

– Vi er veldig fornøyd med bystyrets vedtak. Vi fikk endret vilkårene for restauranter og puber til det bedre, og sikrer samtidig en innstramming på brennevin på nattklubbene, sier Faret Sakariassen.

LES OGSÅ: Kutter ren sprit klokken 02.00

– Regelen har ridd oss som en mare

Det nye vedtaket, som først nå skal til departementet for lovlighetskontroll, sier nå at nattklubbene også må forholde seg til 22-prosentsregelen fra 02.00.

– Vi ville ikke sørge for en konkurransevridning mellom restauranter og nattklubber, og det har vi nå unngått. Vi har fått akkurat det vi ønsket oss, sier en meget fornøyd Faret Sakariassen.

Aps Arnt-Heikki Steinbakk foreslo at nattklubbene kun fikk lov til å servere øl og vin mellom klokken 02.00 og 03.00, men Aps forslag ble nedstemt.

– 22-prosentsregelen har ridd oss som en mare, og derfor er jeg gladelig med på å fjerne den. Skal vi sørge for likebehandling må vi gjøre det helt ut, derfor foreslår vi at nattklubbene bare får servere øl og vin etter klokken 02.00, sier Steinbakk.

LES OGSÅ: – Nye regler svekker matbyen Stavanger

– En gledens dag

Frps Christian Wedler mener det var dagens mest dramatiske forslag.

– Jeg er svært glad for at Ap ikke fikk noen innflytelse i denne saken, da de ønsket å stenge hele byen én time tidligere enn alle andre, sier Wedler.

Det er en uttalelse Steinbakk reagerer sterkt på, da han mener Frps gruppeleder bør holde seg for god til å spre usannheter om andre partier.

– Vi har aldri vært inne på tanken om å stenge ned sentrum én time tidligere, som Wedler her mener. For oss handler det om å følge politiets anbefalinger når det gjelder spritservering, og jeg synes det er en meget usaklig diskusjonsform å tåkelegge debatten med påstander som ikke holder mål, sier Steinbakk.

Wedler mener uansett at opphevelsen av 22-prosentsregelen på puber og restauranter er en gledens dag for Stavanger.

– Vi gratulerer alle i byens gode uteliv med at vår lovlighetskontroll har sørget for nye og bedre regler. Vi mener fortsatt reglen er problematisk for nattklubbene, men selv om den blir stående får vi nå undersøkt om reguleringen er lovlig, sier Wedler.

LES OGSÅ: Frp mener de nye skjenkereglene er lovstridige