Stavanger

Trettenes-drakt bidro med 10.000 kroner til Thea Steens minnefond

Da Stavanger-jenten Thea Steen døde av livmorhalskreft, opprettet familien et minnefond. Tidligere Stavanger Oilers-spiller Mathias Trettenes ønsket å hjelpe, og auksjonerte bort en signert drakt til høystbydende, som ga 10.000 kroner for drakten.

Denne drakten, signert av tidligere Stavanger Oilers-spiller Mathias Trettenes, fikk inn 10.000 kroner til Thea Steens minnefond. Foto: Privat/Facebook

Av: Erik Sergio Auklend

Følg RA Sporten på Facebook!

Natt til søndag 17. juli tapte Thea Steen fra Stavanger kampen mot kreften.

Et minnefond ble raskt opprettet i Steens navn, med hovedmål å hjelpe unge kvinner til å unngå livmorhalskreften som Steen selv hadde kjempet mot.

Via kampanjen #sjekkdeg hos Kreftforeningen, fikk Steen over 6000 flere kvinner og jenter til å undersøke seg for livmorhalskreft.

LES OGSÅ: Thea Steen (26) er død

Fondet har nå auksjonert bort en signert drakt fra tidligere Stavanger Oilers-spiller Mathias Trettenes.

Drakten til Trettenes var åpen for bud i godt over en uke, og endte opp med å dra inn en pen sum til Thea Steens minnefond.

Theas mor, Tove Steen, setter stor pris på tiltaket.

– Trettenes og kjæresten hans, Julie, tok initiativ til auksjonen. Utrolig flott! skriver Steen i en tekstmelding til RA.

Hyller Trettenes' bidrag

Avdøde Thea Steens mor går enda lenger i å beskrive hva auksjonen av ishockeydrakten betyr for kreftsaken og minnefondet.

– 10.000 kroner er en stor sum, som vil komme godt med. Vi er veldig takknemlige, ikke minst fordi det viser at unge menn ønsker å bidra til at kjæresten, søsteren eller venninnen kan unngå livmorhalskreft, fortsetter Steen, som også kan røpe at Stavanger Oilers har flere planer for å bidra til Thea Steens minnefond.

Selv er Mathias Trettenes, som nå spiller i svenske Almtuna, glad for å kunne hjelpe.

LES OGSÅ: Trettenes til svensk ishockey

– Det er en fantastisk god sak, og hvis jeg kan hjelpe ved å auksjonere bort en drakt, skulle det bare mangle at jeg ikke bidro, sier han.

– Jeg hadde ingen forventninger til størrelsen på vinnerbudet, men nå ønsker jeg å takke den som har bydd 10.000 kroner personlig. Jeg håper personen melder seg, sier Trettenes.

Barbere bidrar

Brødrene Fevangs Barberstue kunne i går også melde at de bidrar med 15.000 kroner til fondet.

– Theas sterke historie har gjort stort inntrykk på oss som brødre, både ved hennes tette familiebånd med mor Tove og lillesøster Tonje, men ikke minst har den rørt noe sårt i oss, da vi vet så alt for mye om hva det vil si å miste – en storebror, et søsken, et familiemedlem, i en så alt for tidlig alder, bare 26 år.
Det er meningsløst og urettferdig! skriver de på sin Facebook-side.