Stavanger

Jon Dadi Bödvarsson til Wolves

Tidligere Viking-spiller Jon Dadi Bödvarsson har i dag signert for Wolverhampton. Den islandske EM-helten går dermed fra tysk andredivisjon til å spille på nivå to i England.

Jon Dadi Bödvarsson bytter tysk andredivisjon, med engelsk andredivisjon. Islendingen har skrevet under for tre år med Wolverhampon i Championship. Her fra EM-kampen mot Østerrike i sommer. Foto: Odd Andersen / AFP.
Følg RA Sporten på Facebook!

Etter en litt rufsete start på sin Viking-karriere fikk islandske Jon Dadi Bödvarsson ordentlig sving på sakene det siste halvåret han spilte i mørkeblått, før han forsvant gratis til Kaiserslauteren i tysk 2. Bundesliga.

I sommerens EM scoret han blant annet mot Østerrike på Stade de France, og gode prestasjoner der åpnet dører for den sympatiske islendingen.

KOMMENTAR: EM i Frankrike var underdogens mesterskap

Signerte treårskontrakt

Tirsdag signerte han nemlig for Ståle Solbakkens tidligere klubb i den engelske mesterskapsserien, nemlig Wolverhampton. Nå er det den italienske luringen Walter Mazzurri som har overtatt styringen, og som har stått for innkjøpet av en fornøyd Jon Dadi Bödvarsson.

– Wolves er en veldig attraktiv klubb med store ambisjoner. Jeg har vokst opp med å se engelsk fotball på tv, og engelsk fotball er generelt veldig populært på Island, så det å få spille i England har vært en av ambisjonene jeg har hatt i min karriere, sier Bödvarsson til klubbens hjemmeside.

Bödvarsson har signert en treårskontrakt med de oransje ulvene i Championship, og gleder seg til å komme i gang.

– Alt i alt var det en lett avgjørelse (å komme hit), og jeg er veldig lykkelig. Det var vært en del dialog mellom Wolves og Kaiserslautern og litt kaotisk, men klubbene har blitt enige, og nå kan jeg ikke vente på å begynne, sier Bödvarsson.

LES OGSÅ: Viking signerte ny spiller

Pål Karstensen

Pål Karstensen

Frontsjef og journalist i sportsredaksjonen