Stavanger

Solgt til Eintracht Braunschweig

Suleiman Abdullahi (19) er klar for den tyske klubben Eintracht Braunschweig som TV 2 antydet tidligere i uken. Vikings daglige leder Eirik W. Henningsen er fornøyd med avtalen de har gjort med 2. Bundesliga-klubben.

Følg RA Sporten på Facebook!

Den 19-årige nigerianske spissen ble ikke med laget til Östersund denne helgen. I stedet ble det Tyskland og kontraktsforhandlinger sammen med fotballagent Jim Solbakken som har hjulpet Viking med avtalen. Medisinsk sjekk sto også på gårsdagens program for Abdullahi.

– Vi har vært klar over at dette kunne skje, og med fin hjelp av fotballagent Jim Solbakken har vi oppnådd rammer for overgangen som vi er godt  fornøyd med. Flere klubber har vært interessert i Abdullahi. Nå gleder vi oss over at han kan dra videre i sin fotballkarriere. Vi har stor tillit til at Eintracht Braunschweig blir en bra klubb å komme til for ham. Suleiman har vært en veldig god mann for oss - på og utenfor banen, sier Henningsen til Vikings nettsider.

LES OGSÅ: Atta Aneke: Mye gjenstår

Eintracht Braunschweig endte midt på treet i 2. Bundesliga i årets sesong, og har som mål å komme tilbake til Bundesliga der laget var for to sesonger siden.

Suleiman Abdullahi ser fram til å spille for Braunschweig.

– Jeg er glad for overgangen, og jeg er spent. Jeg har hatt en veldig fin tid i Viking, og jeg kommer nok tilbake hit på besøk, sier unggutten til Vikings nettsider.

Eintracht Braunschweig har historisk sett tilhørt Bundesligaen, og ble tysk mester i 1967.  Klubben har slitt mer etter at de rykket ned i 1985. Norske spillere som Vegar Eggen Hedenstad, Håvard Nielsen og Omar Elabdellaoui har spilt for Braunschweig de senere årene.

Abdullahi kom til Viking i januar 2015, signerte en fireårskontrakt og har scoret 13 ganger på sine 40 seriekamper for klubben.

LES OGSÅ: Kommentar: Viking etter Abdullahi