Stavanger

Marius Samuelsen sikret Idol-seieren

– Det er helt uvirkelig, sier den ferske Idol-vinneren.

1 av 2

Marius Samuelsen (18) møtte Norah Benatia (19) i kveldens Idol-finale, og Madla-karen gikk seirende ut av sangkonkurransen.

– Jeg vil takke alle som har stemt på meg, og en ekstra stor takk til alle på Gosen som har sittet i en gymsal og stemt, sa Samuelsen etter at seieren var et faktum.

– Jeg er i skyene, rett og slett! Det er helt uvirkelig, sier den ferske Idol-vinneren til TV 2.

LES OGSÅ: Marius vil vinne med Kaizers-hit

Samuelsen startet finalekvelden med sin egenkomponerte låt «Paper Guns».

– Jeg tror jeg har sagt ved mer enn én anledning at Idol handler om å oppfylle drømmer, stort sett deltakernes drømmer. For min del er du i ferd med å oppfylle min drøm, og det er å se, oppleve og høre en deltaker som finner identiteten, retningen og lyden av seg selv, og som står der på slutten av dagen og er en verdig finalist, som jeg er ganske sikker på at kommer til å være en stor artist i Norge i mange år framover, sa dommer Gunnar Greve om opptredenen.

LES OGSÅ: Marius (18) dropper russefeiring for å vinne Idol

Kaizers-låten «Hjerteknuser» var Samuelsens andre sang i finalen.

– Jeg synes også det er gøy å høre deg på norsk, selv om jeg personlig liker den stavangerbritiske Mariusen vi har sett hele veien. Du er så allsidig og ikke bare det, men måten du bruker og tar vare på stemmen din ... Du har imponert meg hele veien. Verden, get ready for Marius, var dommer Ina Wroldsens dom.

Samuelsen sang nok en egenkomponert sang som sin finalelåt, og høstet mye ros for «One Of These Days».

– Jeg vet ikke om det er historisk, men jeg har aldri sett noen i Idol i en finale med to selvskrevne låter. Og kvaliteten på det du leverer! Du synger med en lidenskap som bare ... Det er én ting jeg har lyst til å si til deg: Det er en kode du kommer til å knekke, for du er på vei dit. Det er en kombinasjon av at du er en musikknerd og en folkelig artist, den kombinasjonen der. Du kan nå storhet, og det tror jeg du kommer til å gjøre, sa dommer Sandeep Singh.

Samuelsen føyer seg inn i en etter hvert lang rekke med tidligere vinnere fra regionen.

Kjartan Salvesen vant i 2004, Glenn Lyse i 2007 og Siri Vølstad Jensen i 2013.