Stavanger

Lura og Viking2 mister viktige poeng

Norges fotballforbund har i dag forkastet Sandefjords anke, og bestemt seg for å kaste Sandefjord2 ut av divisjonen. Samtidig blir resultatene annulert, noe som gjør at både Lura og Viking2 mister tre poeng.

Følg RA Sporten på Facebook!

Lura slo Sandefjord 2 på hjemmebane med 2-1 i begynnelsen av mai, mens Viking 2 slo dem 4-1 i Jåttåvågen for en drøy uke siden. Mellom de to kampene valgte altså Sandefjord 2 ikke å stille lag til kampen mot Eiger, og ble derfor utestengt. Klubben anket avgjørelsen, men i dag kom den endelige beskjeden fra Norges Fotballforbund (NFF).

– Ankeutvalget har nå behandlet saken angående Sandefjord 2 og kommet til at anken ikke tas til følge. Sandefjord 2 utelukkes dermed fra fortsatt spill i 3.divisjon inneværende sesong og alle lagets kamper annulleres, skriver NFF på sin twitterkonto.

LES OGSÅ: Sandnes Ulf-rekruttene inntok tabelltoppen

– Regler er regler

I følge NFFs kampregelements §12-2 heter det at «lag som utelukkes regnes ved seriens avslutning som siste lag på tabellen og skal rykke ned en divisjon. Foreligger særlige forhold kan den myndighet kampen sorterer under vedta at laget som uteble skal tape kampen 0-3, eller at kampen berammes på nytt.» Det betyr at både Viking2 og Lura mister tre poeng, samt at Sandefjord 2 blir tvangssendt ned en divisjon.

– Det er ikke opp til oss i Lura å bedømme denne saken, og for vår del er det ikke noe vi kan gjøre med det nå. Vi har hele tiden forholdt oss rolige til saken, men fra første stund har vi regnet med at Sandefjord 2 ryker ut av serien. Det er klare regler for ikke å møte opp, og for meg virker det som om reglene har blitt fulgt. Det er flere andre lag som har hatt kjipe opplevelser med sånne ting tidligere, sier daglig leder Tore Buchholdt Espedal i Lura til RA.

LES OGSÅ: Sambainjeksjonen som gir Brodd håp