Stavanger

Christiansen skylder på billettsystemet

Under 3500 mennesker løste billett til den første NM-finalen i hockey mot Lørenskog. Tore Christiansen tror han vet grunnen – og det er ikke at folk har gått leie.

Følg RA Sporten på Facebook!

Klubbens styreleder, og største aksjonær, kjøper ikke helt mette tilskuere som forklaring på 750 ledige plasser tirsdag. Billettsystemet, og det faktum at de nok selger litt for mange sesongkort i utgangspunktet, pekes på.

LES OGSÅ: Bruneteau og Holm fikset festen

Jeg er ganske sikker på at dette handler om billettsystemet vårt. Det er lagt opp sånn at sesongkortholderene har fortrinsrett og en frist de må forholde seg til. Ettersom mesteparten av våre billetter er sesongkort i utgangspunktet, ble mesteparten av billettene i arenaen fryst for åpent salg da vi ble klare for finalen og hypen var som størst. Det var blant annet mange på jobben her som var inne på jakt etter billetter uten å få fatt i. Her er det mange som har gitt opp i tro om at den første finalen var utsolgt, sier Christiansen til RA.

Han tror klubben kunne solgt hundrevis av ekstrabilletter dersom folk var klar over at det var mye ledig.

Nå får vi gjøre som vi pleier – lære av amerikanerne. De kjører mye kortere frister for sesongkortholderne. Dessuten fryser de alle billetter for salg fram til sesongkortholderne har bestemt seg, sier Christiansen.

Thoresen: – Kanskje folk er leie?

Ved å endre på dette i framtiden er planen at alle tilgjengelige billetter kommer opp når åpent salg starter.

Om det skulle handle om hockeymetthet, så skjønner han også det. Samtidig peker han på at første finale tradisjonelt aldri har blitt helt solgt ut.

Du får meg aldri sint på dem som ikke finner anledning til å komme. Men jeg synes synd på dem som ikke fikk en så god kamp med to gode lag med seg. Samtidig skjønner jeg godt at folk ikke klarer å få med seg alt. Vi spiller enormt mange kamper i løpet av en sesong.

Trener Petter Thoresen merket seg også at det var litt for mange ledige plasser tirsdag.

Det er jo ikke bra, men jeg tenker ikke så mye på det. Det er ikke mange dagene siden det var helt fullt. Kanskje kom det for tett? Kanskje rogalendingene er gått litt leie? Det er det uansett lite vi kan gjøre noe med. Vi skal bare tenke på å vinne nok en kongepokal, sier Thoresen til RA.

Kristiansen ute

For å klare det kreves fire seirer over Lørenskog. Den første kom tirsdag. Torsdag er det ny kamp på bortebane. Da håper han å få spillere tilbake.

Håpet er at både Ruben Smith og Petter Røste Fossen spiller, sier han.

LES OGSÅ: Han er årets nykommer i Get-ligaen

Tommy Kristiansens skade gjør ham uaktuell.

Men det er godt håp om at han rekker lørdagens kamp. Det skal ikke være langvarig, sier treneren – som i god sluttspilltradisjon ikke vil spesifisere skader.

Thoresen håper at mye av det gode spillet fra tredje periode tirsdag fortsetter. Også det fantastiske undertallsspillet. Så satser han på at alle de personlige feilene, og pucktapene i egen sone, forsvinner. Det kreves om Lørenskog skal slås borte.

Overrasket de på noen som helst måte i første kamp?

Nei. De kom akkurat som ventet. De ligger høyere i banen enn Storhamar og har mye kvalitet, slår Thoresen fast.

LES OGSÅ: Kapteinene tror Oilers tar byttå

Nyeste fra Dagsavisen.no: