Stavanger

I Austin for å lære

En næringslivsdelegasjon med Stavanger-ordføreren i spissen har vært i Austin for å lære hvordan Texas-byen har lyktes med å skape nye arbeidsplasser.

 Næringssjef Tone Grindland i Stavanger (nr. 2 fra venstre) sammen med Cecilie Bjelland, Christine Sagen Helgø og Kristin Reitan Husebø i Greater Stavanger i USA. Foto: HELGA STRAND VESTBØ, Stavanger kommune

Følg RA på Facebook og Twitter!

Austin mistet 25.000 arbeidsplasser mellom 2002 og 2005, da IT-selskaper måtte nedbemanne og legge ned som følge av at den såkalte dotcom-boblen sprakk. Nå er byen USAs raskest voksende.

LES OGSÅ: Tusenvis ber om avdragsstopp

I 2004 etablerte næringsforeningen Austin Chamber of Commerce «Opportunity Austin», en plan for å skape 72.000 jobber nye jobber i løpet av fem år. Planene er blitt fornyet, og det meldes at det til sammen er etablert 250.000 nye jobber til nå.

Delegasjonen har blant annet vært på digital teknologi-delen av festivalen South By South West (SXSW), i gründerfabrikken Capital Factory og i møter med administrerende direktør Subbu Rama i Bitfusion, Texas Secretary of State Carlos Cascos og den norske generalkonsulen i Houston, Morten Paulsen.

LES OGSÅ: – Teknologiske løsninger styrer byutvikling

– Dette er midt i blinken for oss, vi knytter kontakter og lærer mye. Austin jobber strategisk veldig bra, og dette er nyttig i forhold til Stavangers situasjon og muligheter. Vi må legge til rette for minst 10.000 arbeidsplasser i Stavanger-regionen, sier Christine Sagen Helgø, styreleder i Greater Stavanger, til RA.

De to Stavanger-bedriftene Future Homes og Astralution har fått presentere seg for investorer og etablerte selskaper på SXSW, i en såkalt «pitch battle».

– Jeg er stolt over at to av de tre norske bedriftene som får presentere seg kommer fra Stavanger, sier Sagen Helgø.

LES OGSÅ: – Må jobbe som om nedgangen er varig