Stavanger

SV-topp mener politiet bør stoppe Odins soldater i helgen

Eirik Faret Sakariassen (SV), som har politianmeldt Soldiers of Odin, forventer at politiet stopper Odins soldater sine planlagte patruljeringer allerede denne helgen.

– Når noen har anmeldt noen, så bør politiet sette en midlertidig stopper for dette til saken er avklart, sier Faret Sakariassen til RA.

– Min anmeldelse gjelder bare Stavanger, men jeg oppfordrer politiet i andre byer til å bortvise Odins soldater, legger SV-politikeren til.

LES OGSÅ: Her blir Odins soldater politianmeldt

Borgervern?

SV-toppen har politianmeldt Odins soldater som privatperson. Han forventer også at politiet konkluderer med at Odins soldater ikke får lov til å patruljere gatene. Ifølge politiloven §26 er det forbud mot privat rettshåndhevelse, borgervern. Odins soldater har uttalt overfor RA at gruppen ikke er et borgervern. Odins soldater uniformerer seg når de går i gatene, og sier at de skal trygge gatene med å gripe inn i situasjoner hvor det er fare for at noen blir skadet.

LES OGSÅ: Leder for Odins soldater tviler på at politiet vil gjøre noe

Faret Sakariassen sier han både har mottatt mange positive og noen negative tilbakemeldinger etter anmeldelsen.

– PST ivaretar min sikkerhet

– Folk har stopper meg på gata, smiler og klapper meg på skulderen. De gir uttrykk for at de er glade for at noen tar grep mot dette. Jeg får sterk støtte. Og så er det noen få som er negative, sier Faret Sakariassen.

– Har du mottatt trusler?

– Min sikkerhet er godt ivaretatt av PST. Jeg har jevnlig kontakt med dem, svarer SV-politikeren.

LES OGSÅ: Leder: Odins unødvendige soldater

Nye SOS Rasisme arrangerer demonstrasjon mot Soldiers of Odin lørdag kveld klokken 21.30 på Sølvberget i Stavanger sentrum. «Vi vil ta tilbake våre gater og trygge dem for Soldiers of Odin», skriver organisasjonen i en pressemelding.

Faret Sakariassen sier han ikke skal delta på demonstrasjonen.

LES OGSÅ: Leder: Stopp Odins brune oppgulp!

Mer fra: Stavanger