Stavanger

Ap-politiker fikk penis på panseret

Noen har risset inn en penis og pupper på panseret på bilen til Randaberg-politiker Gunnar Hiim (Ap). På Facebook lover han 1000 kroner i dusør til den som kan navngi den skyldige.

Følg RA på Facebook og Twitter!

Fredag ettermiddag oppdaget Gunnar Hiim, Ap-gruppeleder i Randaberg, at noen har risset inn en penis og et par pupper i panseret til bilen hans. Politikeren aner ikke hvem som står bak, men han er i gang med jakten på den skyldige. På Facebook har han lagt ut bilde av bilen sin sammen med teksten «Nå må folk ta til vett og skjerpe seg. Disse obskøne tegn er ripet inn i panseret på min bil. Hendelsen er gjort i perioden onsdag-fredag. 1000 kr i belønning til de som kan navngi hvem som har gjort dette. Saken er politianmeldt».

Tror det er asylmottak-relatert

Det har vært hett på Randaberg den siste tiden, etter at det ble aktuelt å omgjøre Viste Strandhotell til et asylmottak. Det ble arrangert folkemøte ved hotellet tidligere denne uken. Mange protesterer mot forsalget. I går stemte kommunestyret mot at hotellet skal bli et mottak. Dermed blir det ikke asylmottak på Viste.

– Jeg regner med at dette har noe med denne saken å gjøre, sier Hiim til RA.
Hiim forteller at han hele tiden har vært for etableringen av et mottak på Viste, men under behandlingen i kommunestyresalen stemte han mot. Hiim, som er gruppeleder, fristilte Ap-gruppen. Fem Ap-representanter stemte mot, tre stemte for.
– Jeg vet ikke om hærverket skjedde under folkemøtet på Viste eller da bilen sto utenfor kommunestyresalen. Selv oppdaget jeg det i sollyset fredag, forteller Hiim.
Forholdet er politianmeldt.

– Koster 10.000 kroner

– Dette koster sikkert rundt 10.000 kroner å reparere. Det blir en forsikringssak, men jeg må nok ut med en egenandel også, sier Hiim.

Ap-politikeren har aldri før opplevd noe lignende.

– Det er mange år siden sist jeg mottok trusler. Jeg fikk ingenting i forkant av dette. Jeg tror ikke det er unger som står bak, sier Hiim.

Foreløpig har ikke Hiim fått tips i saken.

– Nå har bildet kun ligget ute en time på Facebook. Jeg håper noen kan navngi den skyldige, sier Hiim