Stavanger

Norwegian Outlet viste fram varene på Ålgård

Bygningsarbeidere og modeller inntok catwalken da Norwegian Outlet feiret kranselag.

1 av 14

– Dette var gøy. Kjekt å gjøre noe annerledes. Om jeg var nervøs? Nei da. Jeg er litt halvgal fra før, sier DNF-elektriker Liv Marit Nygård.

Hun var iført arbeidsklærne da hun fulgte modeller fra Prestige Modellbyrå på catwalken under kranselag med øl, brus og pizza.

Følg RA på Facebook og Twitter!

– En velfortjent feiring for de mange som har stått skikkelig på, slik at vi har kommet så langt som vi har. Vi er veldig godt i rute, sier destinasjonssjef Anker Wiinberg til RA, i forkant av åpningen 6. april.

10.000 kvadratmeter

Modellene viste fram kjente merkevarer som skal selges i 35 butikker i det 10.000 kvadratmeter store senteret, en slags butikkby under glasstak.

– Vi får et bygg som er en estetisk nytelse, mener Wiinberg.

110 millioner kroner investeres fra merkevaregiganten, som allerede er etablert i en utendørs butikkby i Vestby mellom Oslo og Fredrikstad.

– Det regner litt mindre på østlandet. Her har vi glasstak, sier administrerende direktør Einar Sørland.

– Gir vekst

Han mener den øvrige handelsstanden har lite å frykte.

– Etter at vi kom på Vestby, har også et stort handlesenter kommet, og Ikea er på vei. Norwegian Outlet gir vekst for hele området. Norwegian Outlets etableringer i Europa gir vekst også i annen næring, sier Sørland, som beskriver senteret som en ny turistmagnet som vil gi drahjelp for handel og reiseliv. Norwegian Outlet vil satse mye på de 300.000 cruisepassasjerene som skal til kais i Stavanger denne sesongen.

Det mangler ikke leietakere.

– 98 prosent er fylt opp. Et par små lokaler har ennå ikke leietakere, sier Sørland.