Stavanger

25-årsjubileum for Gosenrevyen

Gosenrevyen feirer 25-årsjubileum i år. Det gjør de med rekordmange deltakere. 230 ungdommer og premiere på fredag.

1 av 2

Følg RA på Facebook og Twitter!

Jon Arne Sægrov, prosjektleder for Gosenrevyen, har i 25 år vært primus motor bak Gosenrevyen.

– I år har vi rekordmange med, hele 230 ungdommer fra Gosen skole. Det betyr at nesten alle elevene ved skolen er med i årets revy. I og med vi nå også skal feire vårt 25-årsjubileum så har vi i år laget en revy som har fått navnet «Fest og glede!», sier Sægrov til RA.

LES OGSÅ: Lars (50) klar med albumdebut

Det betyr at årets revy vil inneholde mye musikk og dans.

– Interessen for dans og musikk er også stor, så her er det mange som har gledet seg til å være med. I og med at vi nå også feirer et jubileum så er tradisjon også en rød tråd i handlingen, sier Sægrov.

Trygghet

Han sier at elevene som tidligere har vært med i Gosenrevyen i løpet av alle disse årene også har lagt igjen en arv etter seg.

– Forandringen fra da vi startet opp har vært stor. Første året var det 24 elever som var med, i år er det 230. Det første året var elevene også nervøse for å dumme seg ut. Ettersom revyen fikk et godt rykte på seg ble innstillingen en helt annen. Elevene som er med nå føler seg trygge og gleder seg til å være med i Gosenrevyen, sier Sægrov.

Men allerede da Sægrov startet opp med Gosenrevyen hadde han en plan om at dette ikke skulle bli en vanlig skolerevy.

– Vi la listen høyt allerede den gang om at her ville vi lage noe som elevene virkelig kunne strekke seg etter, sier Sægrov.

Lærerikt

To av dem som er med er Mimmi Sundøy og Oskar Rise.

– Veldig kjekt og lærerikt, blant annet får vi her lært oss hvordan vi skal oppføre oss på en scene. Jeg føler også at her får de fram talenter i oss, selv ting som jeg ikke visste at jeg hadde, sier Rise.

Sundøy sier at i tillegg til det så blir de også veldig kjent med mange nye elever på skolen.

– Vi har jo jobbet halve døgnet sammen siden 5. januar. Fire timer på skolen og etter det er vi her til langt på kveld, sier Sundøy.

Elevene som er med i revyen er fra 14 til 16 år. Det finnes ingen voksne verken foran eller bak scenen. Et eget revyorkester spiller live. I stykket er det mer enn 2000 roller definert.

Det er Sægrov som lager manus og har regi sammen med Rudi Bjørknes Gundersen til Gosenrevyene.

LES OGSÅ: Anette klar med nytt album og konsert