Stavanger

Lars (50) klar med albumdebut

Lars Lind gjorde suksess med bandet Hush på slutten av 90-tallet – så ble det stille. Nå er 50-åringen klar med sitt debutalbum.

Bilde 1 av 2

Endelig kan Lars Lind slippe sitt debutalbum. Med sitt Stavanger-band Hush hadde han på slutten av 90-tallet suksess med låten «Love’s Asleep»  – det ble både konsert på by:Larm og A-listing på NRK P3.

– Navnet var inspirert av Deep Purples låt «Hush». Med suksessen vi den gang hadde, fikk vi også forespørsler om å komme med noe mer. Problemet den gang var at vi ikke hadde noe annet å tilby enn den låten. Med andre ord kom vi litt for kjapt ut med det vi hadde den gang, sier Lind til RA.

Releasekonsert

Til daglig jobber han hos Aker Solutions. Han har også vært engasjert i ti år med Gosen-revyen. Men på musikkfronten utad har det heller vært stille. Det vil si ikke helt stille.

– Jeg har jo hele tiden holdt på med å lage låter til internt bruk.   I brylluper og bursdager har jeg også framført noen av sangene. Det var kona som ba meg få fingeren ut fordi hun mente at disse sangene jeg hadde laget var for gode til bare å bli liggende, sier Lind.

Nå blir det releasekonsert på Gaffel & Karaffel 29. januar.

Låtene på albumet er i vise-rock-sjangeren.

Med seg på platen har han blant annet Arthur Berning, Rolf Kloster, Bernt Yngve Kvam, Thomas Kvam, Knut Aabø og Anders Brunvær Hauge.

Musikk og tekst

– Det har vært veldig kjekt å ha Berning bak spakene. Han spiller også ett eller flere instrumenter på absolutt alle låtene. I tillegg til det er han en humoristisk fyr som sammen med de andre har bidratt til at dette ble veldig kjekt å gjennomføre, sier Lind.

– Så kjekt at det også gir mersmak til nytt album?

– Det får tiden vise. Nå er jeg mer spent på hvordan dette albumet blir mottatt, sier Lind.

Han har i tillegg til all musikken også skrevet tekstene, med unntak av en tekst av Kolbein Falkeid.

– Tekstene er viktige for meg, og jeg føler at i og med at jeg har levd noen år, har jeg også bakgrunn for en del opplevelse som kanskje mange andre også kjenner seg igjen i, sier Lind.

Albumet har fått navnet «Akrobat», og inneholder ti spor med selvskrevne tekster på Stavanger-dialekt.

Nyeste fra Dagsavisen.no: