Stavanger

Feiret seieren med kroppshevinger

Dan Kissel og flere av de andre Oilers-spillerne feiret lørdagens 5-1 seier over Stjernen med et litt spesielt kortspill. En slags 52-plukkopp der spillerne tok det antallet kroppshevninger som kortet de plukket viste.

Dan Kissel og flere av de andre Oilers-gutta feirer seieren over Stjernen med et litt annerledes kortspill. Amerikaneren vant ikke, og måtte doble antallet kroppshevinger. Foto: Pål Karstensen.

Med unntak av det første halve minuttet av lørdagens kamp mot Stjernen, var Oilers totalt overlegne i DNB Arena. Hjemmelaget tapte lagenes forrige møte i Oilers' storstue, og Oilers-trener Petter Thoresen ville ikke ha noe av at det skulle skje igjen.

– Forrige gang tapte vi skuddstatistikken, og vi var klare på at vi i dag i hvert fall skulle skyte dem i senk. Jeg synes vi spiller veldig god hockey i dag, og at alle fire rekkene ønsket å gå hardt på skøyter, forchecke for hverandre og bidra for laget. Vi spilte veldig bra her mot Lørenskog tidligere i sesongen, men dette er kankje vår beste kamp for sesongen, sier Thoresen til RA.

Tidlig kalddusj etter 24 sekunder (!)

Med unntak av de første 30 sekundene da. Stjernen sjokkerte nemlig alt og alle, da de allerede etter 24 sekunder tok ledelsen.

– Vi var ikke skrudd på i det første byttet, og da scoret de. Det er selvsagt ikke en sånn start vi ønsket, men det ble en vekker for oss. Panikken tok meg ikke, for å si det sånn, forteller Oilers-sjefen.

Heller ikke Dan Kissel var nevneverdig bekymret etter det tidlige baklengsmålet.

– Det har vært noen tunge uker i det siste, med mange kamper og lite trening og restitusjon. Nå nærmer vi oss slutten på sesongen, og da går det like mye på det mentale som det fysiske. Vi var nok ikke helt våkne, og det var en nedtur å slippe inn et mål så tidlig, sier Kissel.

Kissel kreditert Cornets mål – igjen

Også i dagens kamp ble han kreditert et mål som lagkompis Philippe Cornet scoret. Det skjedde i forrige kamp mot Lillehammer, og skjedde igjen på Oilers fjerde, og Kissels (i utgangspunktet) andre mål.

– Jeg vet ikke helt hva det er, men begge to har jo skjegg da. Det kan jo være det, men det spiller ingen rolle. Vi er bare glade for at vi scorer flere mål enn motstanderne, og at vi vinner kamper. Vi er veldig solide om dagen, og må bare fortsette, sier Kissel.

Han skryter av rekkekamerat Josh Soares, som nok en gang gikk av isen med mål og assist. Begge tror kanadierens 2-1 scoring var kampens vendepunkt.

– Vi hadde skutt og skutt, og produsert flere store sjanser før jeg scoret det målet. Jeg prøvde bare å presse keeperen, og heldigvis prøvde han å sentre den veien jeg presset han til, og da fikk jeg pucken. Jeg rakk å tenke at det ville vært veldig flaut å bomme på åpent mål, men heldigvis gikk den inn, sier Soares om 2-1 målet.

52 plukkopp med en vri

Resten av kampen ble en parademarsj for Oilers-gutta, som til slutt vant 5-1. Det bringer oss tilbake til kortspillet som flere i Oilers-garderoben var med på etter kampslutt.

– Poenget med kortspillet er at vi skal unngå skader, og gjøre noe kult sammen. Vi kaster de 52 kortene på gulvet, og plukker opp ett og ett kort. Deretter tar vi like mange kroppshevinger som kortet tilsier, og den som får det høyeste totale nummeret med kroppshevinger den første runden, slipper å doble antallet etterpå, forteller amerikaneren.

Pål Karstensen

Pål Karstensen

Frontsjef og journalist i sportsredaksjonen