Stavanger

Stang ut for en småskuffet Fjellanger Bøhm

En småskuffet Marit Fjellanger Bøhm gleder seg nå til å feire jul, før det bærer ut på treningsleir i Inzell for å kjempe seg inn på verdenscuplaget om én måneds tid.

1 av 3

Etter en oppløftende 500 meter, som var blant de beste hun har gått, ble 3000-meteren lørdag en kraftig nedtur for Stavanger-løperen Marit Fjellanger Bøhm.

– Det var veldig stang ut på den 3000-meteren, som er en av de dårligste jeg har gjort på mange år. Jeg klarte å kjempe meg til mål, men ikke mer enn det, sier Fjellanger Bøhm.

Den dårlige 3000 meteren gjorde at hun også fikk dårligere parkamerater på søndagens 1500 meter og den avsluttende 5000-meteren, som hun er ganske fornøyd med.

– Jeg leverte årsbeste på 1500-meteren, men havnet litt bak i parsammensettingen på 5000 på grunn av den dårlige 3000-meteren dagen før, sier hun.

Til sammen endte det med en sjuendeplass for Stavanger-løperen, i et allround-NM som ble vunnet på overbevisende vis av Ida Njåtun.

– Det var ikke helklaff, og jeg er ikke helt fornøyd med tanke på der jeg skulle ønske jeg var. Med tanke på sesongoppkjøringen synes jeg imidlertid formen er helt grei, sier hun.

Håper på verdenscupplass

Nå er det jul for skøyteløperne, noe Fjellanger Bøhm sier hang veldig høyt i det hun gikk inn i denne helgen i Sørmarka.

– Jeg skal nyte julen, og legge ned noen gode treningstimer. Det har blitt en del helger med løp på rad nå, slik at grunntreningen blir litt tilsidesatt. Derfor skal jeg på treningsleir i Inzell rett over nyttår, før det nok blir NM sprint og kanskje også NM enkeltdistanser, forteller Fjellanger Bøhm.

I slutten av januar returnerer skøyteløperne til Sørmarka, den gang for verdenscup.

– Isen har fått veldig mye skryt, men det var kanskje litt kaldt i hallen. Med litt mer belysning er de godt i rute, mener Fjellanger Bøhm som sier at hun håper på å kunne få gå verdenscup på hjemmebane.

Godt fornøyd stevneleder

Stevneleder Knut Carlsen er godt fornøyd med gjennomføringen, og gleder seg til verdenseliten kommer i januar.

– Det gikk veldig bra for oss som arrangør. Timeplanen ble fulgt på minuttet, som jeg bryr meg om. Lørdag hadde vi banerekorder, og søndag mesterskapsrekorder, så det var et godt stevne, sier Carlsen.

Tilbakemeldingene fra løperne er at forholdene var gode og like for alle, men at det ble litt mer sug på lørdagen.

– Det var avtalt på forhånd at belysning og temperatur skulle nedprioriteres med tanke på verdenscupen, men vi er helt i rute. I starten av januar gjøres de siste tekniske forberedelsene, sier en spent Carlsen og fortsetter:

– Det blir kjempespennende å ta i mot verdenseliten, og se hvor gode is de beste i verden kan få til her, sier Carlsen.

Njåtun og Lunde Pedersen vant oppskriftsmessig

Regjerende norgesmester Ida Njåtun hadde få problemer med å vinne nok et norgesmesterskap i helgens allround-NM på skøyter i Sørmarka. Asker-løperen vant samtlige fire distanser under helgens mesterskap, og ble dermed suveren norgesmester.

NM-tittelen er Njåtuns femte i allround-mesterskap, og med seg på pallen denne gangen fikk hun Sofie Karoline Haugen fra Sandefjord og Camilla Lund fra Leinstrand IL.

Sverre Lunde Pedersen slo parkamerat Håvard Bøkko på den avsluttende 10.000-meteren i allround-NM på skøyter søndag, og sikret seg også med det NM-tittelen i Sørmarka.

Lunde Pedersen ledet etter første dag, selv om det var Bøkko som kom best i gang på 500-meteren. Lunde Pedersen slo hardt tilbake med ny mesterskapsrekord på 5000-meteren lørdag. Han vant også 1500-meteren søndag, før han fullførte trippelen med å slå Bøkko på 10.000-meteren med 13.23,78.

Lunde Pedersen tok dermed gullet, foran Bøkko og med Sindre Henriksen på bronse.