Stavanger

Danser om det norske oljeeventyret

Erikk McKenzie vil med sin forestilling «Stemmebånd» gi publikum en forestilling som tar opp oljeeventyret og global oppvarming.

Bilde 1 av 2

Onsdag og torsdag går forestillingen på KinoKino i Sandnes. En soloforestilling som er en blanding av både dans og teater med lyd og lys.

Erikk McKenzie bor i Akershus, men er fra Randaberg.

Han har sin bachelor i skapende og utøvende dans fra School for New Dance Development, Kunsthøyskolen, Amsterdam.

– Med denne forestillingen vil jeg si noe om det norske oljeeventyret som ennå ikke er slutt. Et oljeeventyr som har gitt oss mye velstand, men også en historie om menneskeskapt global oppvarming. Jeg har, som mange andre, fått ta del i denne velstanden, min far jobbet også i oljå, men ubalansen i naturen med karbon-utslipp er et alvorlig problem for kloden vår i framtiden, sier McKenzie.

Viktig debatt

Han sier at forestillingen vil ikke være noen demonstrasjon mot oljeindustrien, men heller være et bidrag til å inspirere publikum til en viktig debatt.

McKenzie har også med denne forestillingen kledd seg i farens overlevelsesdrakt.

– Med denne kledningen kan en også se symbolsk på det, i og med dette var en drakt for å overleve en drukningsulykke, mens nå bruker jeg den i en forestilling hvor kloden skal overleve, sier McKenzie.

Forestillingen til McKenzie vil vare i rundt en time. Etter det vil professor Oluf Langhelle, som er statsviter og forsker ved Universitetet i Stavanger, holde et foredrag om klimaforhandlingene som starter i Paris i neste uke. Av mange blir disse forhandlingene om klima sett på siste sjanse for å unngå en global oppvarming på to grader.

Roser RAS

McKenzie roser også Regional Arena for Samtidsdans i Sandnes (RAS) som har gjort en fantastisk jobb for dansen i vår region. RAS avslutter også sesongen med denne soloforestillingen til McKenzie.

Nyeste fra Dagsavisen.no: