Stavanger

Plages av sexkunder - truer med anmeldelse

Etter oppblomstringen av massasjesteder, har flere av dem nå satt opp skilt utenfor massasjestudioet sitt der de advarer mot at useriøse henvendelser vil bli politianmeldt.

Bilde 1 av 2

Daglig leder for Lilawadee Thaimassasje, Suchat Changthongmadan, sier at han satte opp skiltet med en gang de startet opp for to år siden.

– Da vi flyttet hit orket jeg rett og slett ikke å bruke tid på useriøse kunder som er ute etter noe vi ikke tilbyr. De spør nemlig ikke direkte, men snakker i vage formuleringer og går mye rundt grøten. Det tar mye tid, sier han.

– Én rotten fisk er nok

Selv om alle som jobber der konsekvent sier nei på alle spørsmål, og har et skilt på døren, er det fortsatt mange som spør om å få «noe ekstra».

– I starten var det veldig mange som ringte til oss og spurte om det var mulig å gjøre noe ekstra, men etter hvert som vi har sagt nei gjentatte ganger har det blitt mindre. Men det er fortsatt de som ringer, forteller han.

Han har merket seg at det blir stadig flere som tilbyr massasje, og tror ikke det finnes et marked for alle.

– Det skal bare én råtten fisk til for å ødelegge for alle andre. Jeg hører stadig om nye steder som åpner, og tenker mitt da de legger ned ganske kjapt. Alle plassene kan ikke tjene nok penger bare på å drive med vanlig massasje, men vi kan bare gjøre jobben vår så godt vi kan og håpe kundene våre blir så fornøyde at de anbefaler oss videre, sier Changthongmadan.

Merker skepsisen blant folk

Et kjapt søk på massasjesteder i Stavanger viser at det ikke nødvendigvis trenger å være vanskelig å få seg en «happy ending». Massasjesjefen sier det er utrolig irriterende å hele tiden bli koblet opp mot prostitusjon.

– Jeg merker skepsisen folk har når jeg sier jeg driver et massasjestudio. Det er irriterende at så mange useriøse aktører ødelegger for de seriøse, sier han.

Også på Dee-Day massasjestudio får de henvendelser.

– Det hender folk ringer for å spørre hvor mye det koster for én time, og legger til hva det koster for å få noe ekstra, sier Dee-Days Warakorn Tumthong.

Politiet erkjenner at de ikke har full oversikt

Politioverbetjent Torstein Soma i Rogaland politidistrikt sier det er vanskelig for politiet å ha full kontroll over massasjemarkedet. Soma forteller at politiet har en viss kontroll over massasjestedene, men erkjenner at de nok ikke har den fullstendige oversikten.

– Sannheten er vel at vi nok ikke har full oversikt over massasjestedene. Vi vet om stedene som driver med massasje, men hva som skjer bak de lukkede dørene på slutten, kan vi ikke være sikre på, sier han.

Politioverbetjenten setter spørsmålstegn ved om publikum trenger så mange massasjesteder som det finnes i Stavanger.

– At det finnes mange steder som tilbyr massasje i Stavanger, og i regionen, er ingen hemmelighet. Spørsmålet er om det er et marked for så mange massasjesteder på en plass, da de også må tjene penger. Det gir grunn til mistanke, sier Soma.

– Det er en grunn til at de henger opp lapper

Han sier det går litt i rykk og napp hvor mye politiet prioriterer å sjekke opp massasjestedene, men at sexkjøp absolutt er noe de prioriterer høyt.

– Som sagt er det vanskelig for politiet å ha en fullstendig oversikt, men jeg vil tro at det er en grunn til at flere av massasjestedene må henge opp lapper på dørene sine. Det vitner om at de seriøse aktørene har et problem med at de som skal kjøpe tjenestene deres forventer noe annet. Av den grunn kan vi anta at det er et reelt problem, sier Soma.

For ikke lenge siden gjennomførte politiet et raid på «innemarkedet» i Dusavikveien, der 15-16 menn ble anmeldt for å kjøpe sex.

– Vi har god oversikt over de som tilbyr tjenester på innemarkedet, men det varierer fra måned til måned. Det er vanskelig for oss å si hvem som tilbyr sånne tjenester inne på avlukkene. Det er heller ikke nødvendigvis at sjefene vet det, men at det foregår sexkjøp i regionen kan jeg bekrefte, sier Soma.

Mer fra Dagsavisen